BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Negatif faiz söz konusu değil----

Daly: Negatif faiz söz konusu değil

Daly: Negatif faiz söz konusu değil
05 Kasım 2019 - 09:00 www.finansgundem.com

San Francisco Fed (Merkez Bankası) Başkanı Mary Daly, ABD Merkez Bankası'nın "en güçlü araçları"nın, "fonlama faizleri" olduğunu vurguladı ve Fed'in negatif faizlerden "gerçekten çok uzakta" olduğunu vurguladı

New York Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinliğin ardından konuşan Daly, işgücü piyasasının "bir hayli güçlü" olduğunun altını çizdi ve ABD'de bu aşamada "masada negatif faiz" görmediğini söyledi.
Daly, Fed'in bu yıl yaptığı 3 faiz  indirimini "tamamen uygun" bulduğunu ifade etti ve ABD ekonomisinin  büyümeye devam etmek için hafif şekilde destekleyici para politikasına ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Daly, "Yaptığımız 3 faiz indirimine de destek  verdim. Benim projeksiyonuma göre ekonomi gerçekten iyi bir durumda  ve para politikasında daha fazla desteklemenin gerekmesi için görünümde kayda değer bir değişiklik yaşanması gerekli" diye konuştu. Daly, düşük  faizler ve ücretlerde büyümenin ekonominin Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmasına yardım edeceğine inandığını da belirtti.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)