BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDaly: Faiz artışı sürmeli----

Daly: Faiz artışı sürmeli

Daly: Faiz artışı sürmeli
04 Ekim 2022 - 17:25 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly enflasyonu yüzde 2'lik hedefe düşürmek için faiz artışlarının devam etmesi gerektiğini söyledi.

ABD'de rekor seviyelerde seyreden enflasyonla mücadele için Fed politika faizini eylülde yüzde 3-3,25 aralığına yükseltmişti.

Faiz artırımının gelecek yıl da devam etmesi beklenirken, Fed Başkanı Powell, "Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2'ye gerilediğinden emin olmalıyız. Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız" demişti.

Bu gelişmelerin yanı sıra Fed üyeleri de şahin tonda açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Son olarak San Francisco Fed Başkanı Mary Daly uzun vadeli beklentilere bakıldığında enflasyonun Amerikalılara tam anlamıyla nüfuz etmiş görünmediğini ancak enflasyonu düşürme hedefinde devam edeceklerini belirtti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Daly resesyon endişelerine dair "İnsanların öngördüğü gibi ciddi resesyon koşulları oluşması için istihdam piyasasında da yavaşlama olması gerekiyor, bu yavaşlama için de çok fazla alan var." yorumunu yaptı. Daly işsizlik oranında yükseliş beklediğini ancak işsizliğin yüzde 6,5 değil, yüzde 4,5 bandında olacağını öngördü.

Daly faiz artırımlarının ekonomiyi yavaşlattığını ve diğer ülkelerin para birimlerini etkilediğini belirterek "Ancak dünyanın neresinde olursa olsun Merkez Bankaları hizmet ettikleri ülkeler için politika oluşturmalı. Sonrasında bu adımların küresel ekonomiye etkilerine dair tetikte olmalı, çünkü bu da bulmacanın bir parçası" şeklinde konuştu.

New York Fed Başkanından enflasyon yorumu: İşimiz henüz bitmedi

 

IMF'den Fed'e çağrı: Politikalarda dikkatli olunmalı

 

Fed Başkan Yardımcısı: Para politikasında kısıtlayıcı olmaya devam

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)