BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Düşük enflasyon fırsatlar sunuyor----

Daly: Düşük enflasyon fırsatlar sunuyor

Daly: Düşük enflasyon fırsatlar sunuyor
18 Kasım 2019 - 08:40 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Daly, "Politika faizlerini destekleyici seviyede tutabiliriz ve ücret, fiyat enflasyonu olarak kendisini göstermesini bekleyerek tam istihdamı bulabiliriz" dedi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, cansız enflasyonun Fed'e borçlanma maliyetlerini düşük tutma ve daha fazla işçinin işgücü piyasasına çekilmesine yardım etme imkanı sunduğunu söyledi.

"Biz şu anda şanslıyız" diye konuşan Daly, "Politika faizlerini destekleyici seviyede tutabiliriz ve ücret, fiyat enflasyonu olarak kendisini göstermesini bekleyerek tam istihdamı bulabiliriz. Cansız enflasyon baskısı problemini düzeltebilir ve enflasyonu yeniden hedefe döndürebiliriz" dedi.

Konuşmasında doğrudan Fed'in son faiz indirimine değinmeyen Daly, düşük faizlerin finansal piyasalarda maliyetli dengesizlikler yarattığına dair çok az kanıt bulunduğunu da vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)