BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDalga dalga yayılıyor: Bankalardaki çöküş emeklilik fonlarını tehlikeye soktu!----

Dalga dalga yayılıyor: Bankalardaki çöküş emeklilik fonlarını tehlikeye soktu!

Dalga dalga yayılıyor: Bankalardaki çöküş emeklilik fonlarını tehlikeye soktu!
15 Mart 2023 - 15:25 www.finansgundem.com

Geçen haftadan itibaren banka iflaslarıyla sarsılan ABD'de emeklilik fonlarının milyonlar kaybettiği öğrenildi. Yatırımcılar, paralarının güvende olup olmadığını merak ediyor.


ABD'deki birkaç emeklilik fonu ve denizaşırı ülkelerdeki en az iki emeklilik fonu, Silicon Valley Bank (SVB) hisselerine yapılan yatırımlar nedeniyle milyonlarca dolar kaybetti.

Newsweek'in bildirdiğine göre, Kaliforniya Kamu Çalışanları Emeklilik Fonu (CalPERS), Kaliforniya Eyalet Öğretmenleri Emeklilik Sistemi (Cal STRS), Kore Ulusal Emeklilik Hizmeti (NPS) ve İsveç'in Alecta emeklilik fonu gibi kurumlar teknoloji ve başlangıç ​​odaklı bankaya yatırım yapmıştı.

1,5 milyondan fazla üyesiyle ABD'deki en büyük kamu emeklilik fonunu yöneten CalPERS'in SVB'ye yaklaşık 67 milyon dolar ve yine hafta sonu kapatılan Signature Bank'a yaklaşık 11 milyon dolar yatırımı vardı.

İsveç'in en büyük emeklilik fonu olan ve yaklaşık 104 milyar dolarlık varlığa nezaret eden Alecta, iflas ettikleri sırada SVB'ye yaklaşık 848,7 milyon dolar ve Signature'a yaklaşık 282,9 milyon dolar yatırım yaptı.

RİSK ARTTI

Silikon Vadisi'ndeki en büyük borç verenin iflası, Fed'in izlediği şahin politikaların ortasında geldi. Düzenleyici, son 1 yıl içinde ana faiz oranını sıkı hamlelerle yükselterek birçok finans kuruluşunun bilançolarında varlıkların amortisman riskini artırdı.

Pazartesi günü ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan bankacılık sisteminin güvende kaldığında ısrar etti ve hükümetin onu tam gelişmiş bir krize karşı korumak için "ne gerekiyorsa" yapacağını söyledi.

SVB’nin boşluğunu başka bir banka mı dolduracak?

 

Devlet tahvilleri bankaları zehirliyor mu?

 

Bankalardaki paralar ne kadar güvende?

 

Moody's, ABD bankacılığına dair görünümünü revize etti

 

AB, ABD'deki banka iflaslarının yayılmasını beklemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)