BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDalan'ın altınlarını çaldılar!----

Dalan'ın altınlarını çaldılar!

Dalan'ın altınlarını çaldılar!
15 Nisan 2013 - 13:59 www.finansgundem.com

İstanbul Sirkeci'de aralarında Bedrettin Dalan'ın da bulunduğu 5 müşteriye ait kiralık kasalar boşaltıldı

Bankadaki görevlinin kiralık kasalarını boşalttığı 5 müşteri arasında Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İSTEK Vakfı da bulunuyor. Kasada 388 altın, 200 gümüş hatıra parası olduğu açıklandı.
Sabah'tan Ali Şahin'in haberine göre, İstanbul Sirkeci'de 5 müşteriye ait kiralık kasaların boşaltıldığı bankada, Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bastırıp bir kısmını İSTEK Vakfı'na bağışladığı altın ve gümüş hatıra paraları da çalındı. Hırsızlık olayı, banka yetkililerinin tadilat nedeniyle müşterilerden A. B.'yi (62) şubeye davet etmesiyle ortaya çıktı. Şubat ayında bankaya giden A. B. 500 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını sakladığı kasanın boş olduğunu görünce bankaya dava açtı. Yapılan incelemelerde aralarında İSTEK Vakfı'nın bulunduğu dört müşterinin daha kasalarının boşaltıldığı belirlendi. Bedrettin Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hayata geçirdiği "Büyük İstanbul Çevre Koruma Projesi"ninin anısına Darphane'de "1988 Mavi Haliç" ibaresiyle 500 altın hatıra para ile binlerce gümüş para bastırdığı ve bunların bir bölümünü vakfa bağışladığı ortaya çıktı. Kiralık kasada tutulan 388 altın ve 200 gümüş hatıra parasının çalındığını iddia eden İSTEK Vakfı da şikâyetçi oldu.
KAMERA AÇILARINI BOZDU
Bankanın kamera kayıtlarını inceleyen polis, kasaları boşalttığı iddia edilen isme kısa sürede ulaştı. Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan M.Y.'nin öğle tatili ve mesai bitiminden sonra kiralık kasa müşterilerinin evraklarının bulunduğu dosyaları incelediği ve müdürün odasına girip kameraları devre dışı bıraktığı, yetkisnin olmadığı odalara girip çıktığı ve kamera açılarını değiştirdiği saptandı. Suçlamaları reddeden M.Y., tutuklandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)