BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaikin, Miele ve İntema mağazacılıkta birleşti----

Daikin, Miele ve İntema mağazacılıkta birleşti

Daikin, Miele ve İntema mağazacılıkta birleşti
11 Haziran 2014 - 12:36 www.finansgundem.com

Daikin, İntema ve Miele ile uzmanlığını birleştirerek perakende sektöründe yenilikçi bir girişime imza attı

Farklı sektörlerdeki uzmanlıklarıyla tüketicilerin hayatını kolaylaştıran konfor ürünleri sunan Daikin, Miele ve İntema markaları, Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’ta gerçekleştirilen lansmanla, mağazacılıkta güç birliği yaptıklarını açıkladı. Uzun soluklu ve kapsamı genişleyecek bir işbirliğine imza attıklarını vurgulayan Daikin, Miele ve İntema yöneticileri, tüketiciye daha geniş bir hizmet ağıyla ulaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İNTEMA MAĞAZALARI İLE YENİ BİR SATIŞ KANALI OLUŞTU

İntema ve Miele ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin, perakende sektöründe öncü ve yenilikçi bir adımı temsil ettiğini vurgulayan Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, “İklimlendirme sektöründe 90’ıncı yılını kutlayan Daikin’i, 115 yıllık köklü bir Alman beyaz eşya markası olan Miele ve yapı sektörünün öncü kuruluşlarından İntema ile buluşturan bu işbirliği, birçok açıdan büyük önem taşıyor” dedi.  İntema ile yapılan iş ortaklığı kapsamında, ilk etapta 10 İntema Mağaza’da Daikin ürünlerinin satışına başlanacağını belirten Hasan Önder, “Bu işbirliğinin Türkiye’de başka bir örneği yok. Yapı sektörüne yönelik banyo, kaplama ve mutfak ürünlerinde komple çözüm sunan İntema mağazalarında, ilk kez klima satışı da yapılacak. İntema Mağaza’larda oluşturulan Daikin köşelerinde klimalarımız yer alacak ve böylece Türkiye klima pazarında farklı bir satış kanalını hayata geçirmiş olacağız” dedi. 

KLİMA MAĞAZALARINDA İLK KEZ BEYAZ EŞYA SATILACAK

Bu işbirliğinin, tüketicinin farklı ihtiyaçlarına çözüm sunan bir yapılanma olması açısından da önem taşıdığını vurgulayan Önder, şu bilgileri verdi: “Miele ile imza attığımız ortak çalışma doğrultusunda ilk etapta, 80 Daikin bayisinde Miele ürünlerinin satışına başlanacak. Daikin’in şu anda Türkiye çapında 187 bayisi bulunuyor. Yaptığımız uzun vadeli iş ortaklığı, mevcut bayilerimizin yanı sıra aramıza katılacak yeni bayilerimizi de bu işbirliğinin bir parçası yapacak. Türkiye’deki mevcut yapıya baktığımızda, split klima satışlarının büyük bir kısmının beyaz eşya ürünleri satan mağazalarda yapıldığını görüyoruz. Biz ise farklı bir işbirliğine imza atarak klima mağazalarında beyaz eşya ürünlerinin satışına başladık. Geçmişleri ilk’lerle dolu olan Dakin ve Miele, bu işbirliğiyle de alanında bir ilk’e imza atmış bulunuyor. İlk kez bir klima mağazasında, bir beyaz eşya markası tüm ürün grubuyla yer alıyor. Amacımız klima uzmanı Daikin ile beyaz eşya devi Miele markalarını aynı çatı altında buluşturarak ürün ve hizmet kalitesi açısından tüketici memnuniyetini daha üst düzeye taşımak.”

KALİTE VE KURUM FELSEFELERİ DAIKIN VE MIELE’Yİ BULUŞTURDU

Miele Genel Müdürü Taner Sağbaş ise alanlarında güçlü iki markanın tüketiciye daha iyi hizmet verebilme amacıyla bir araya gelmesinin perakende sektörü açısından önemli bir adım olduğunu vurgularken, şöyle konuştu: “115 yıllık bir Alman markası olarak beyaz eşya sektöründe üstün teknoloji ürünleri sunan, pek çok ilk ve yeniliğe imzasını atan Miele, Amerika'dan Avusturalya'ya kadar tüm dünyada kendi pazarlama ve satış şirketlerini kurmuş bir marka. Miele; ankastre mutfak ürünleri, çamaşır ve kurutma makinesi, elektrikli süpürge ve gerek sağlık sektörüne hizmet veren gerekse özel kullanım alanlarına yönelik profesyonel yıkama cihazlarıyla Türkiye pazarında 1999 yılından bu yana hizmet veriyor. Kuruluş aşamasından bu yana değişmeyen ‘Immer Besser-Daima en iyisi’ sloganıyla sektördeki diğer markalardan farklı olarak elektroniğini kendi üreten Miele, beyaz eşya alanında faaliyet gösteriyor. Miele; kaliteye verdiği önem, çevreci yaklaşımı, tasarım ve teknolojik üstünlüğü ve kullanımı kolay cihazları ile farkını ortaya koyuyor. Bugün burada bulunmamıza neden olan Daikin ile Miele işbirliğinin temelinde de bu farklılıklar yatıyor. Daikin ile Miele markalarının, tüketici nezdindeki kalite algısından kurum felsefelerine kadar birçok ortak noktası bulunması, bu işbirliğini gerçekleştirmemizi sağladı. Başarısına yürekten inandığım bu işbirliği ile amacımız ortak bir sinerji yaratmak ve çağdaş evlere birlikte girerek bir takım oluşturmak.”

İNTEMA MÜŞTERİSİ TALEP ETTİ, DAIKIN İLE İŞ BİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Toplantıda konuşan İntema Genel Müdürü Eser Ersoy da, şunları söyledi:  “Eczacıbaşı Topluluğu, yapı ürünlerinde, seramik sağlık gereçleri, armatür, seramik kaplama ürünleri, banyo ve mutfak mobilyaları, banyo küvetleri, derz dolgu yapıştırıcılar, kaplama ve izolasyon malzemeleri üretim, pazarlama ve satışını gerçekleştirmektedir. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Türkiye içerisinde Eczacıbaşı Grubu’nun cirosunun yüzde 36’lık kısmını, Türkiye dışında ise yüzde 61’lik kısmını gerçekleştirmektedir. Mevcutta Almanya, Fransa, Rusya ve Türkiye olmak üzere 18 fabrikada üretim yapılmakta, ürünlerimiz 5 kıtada toplam 75 ülkeye pazarlanmaktadır. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun dağıtım ve satış faaliyetlerini yürütmek amacıyla 1978 yılında kurulan İntema, bugün çağdaş mutfak ve banyo tasarımlarının Türkiye’deki en önemli adresi konumunda bulunuyor. 35 yılı aşkın süredir modern mağazacılık anlayışımız, uzman ekibimiz, geniş ürün yelpazemiz ve yaygın hizmet ağımızla tüketicilerin hayalindeki yaşama alanlarını gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz.”

İntema olarak, Türkiye genelinde 100’ün üzerinde bayi, bunların dağıtım yaptığı 4.000’den fazla alt satış noktası ve yapı marketler ile satış dağıtım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: “Buna ek olarak, kendimize ait  20 adet mağazamız ile tüketiciye hizmet vermekteyiz.  Satış noktalarımızda VitrA, Artema, Burgbad, Villeroy&Boch,  İntema Mutfak ve Bulthaup gibi markalarımızı tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Diğer yandan müşterimiz İntema’dan ev dekorasyonuyla ilgili birçok farklı ürünü talep ediyor. Onlara komple çözümler sunabilmek amacıyla, birçok farklı çözüm ortağıyla birlikte çalışıyoruz. Çözüm ortaklarımızı genellikle ürünlerimizle tamamlayıcı niteliği taşıyan markalardan seçiyoruz. Yani eviye, tezgah, kabin gibi ürünlerin üreticileri… Bu doğrultuda Daikin’le birlikte bir ilke imza atarak, İntema müşterisinin en yoğun talep ettiği kategorilerden biri olan klima alanında, bizim gibi lider bir markayla işbirliği yapıyoruz. Daikin ile Nisan ayında başlayan işbirliğimiz kapsamında, İntema mağazalarını klima alanında da bir çözüm noktası haline getirdik. İlk etapta teşhirini tamamladığımız 10 mağazamızla klima sezonuna başlıyoruz. İlerleyen dönemde, diğer mağazalarımızı da Daikin satış noktasına dönüştüreceğiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)