BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDahi çocuk Yusuf, matematikte dünya şampiyonu oldu----

Dahi çocuk Yusuf, matematikte dünya şampiyonu oldu

Dahi çocuk Yusuf, matematikte dünya şampiyonu oldu
17 Ocak 2021 - 10:12 www.finansgundem.com

Hakkarili 8 yaşındaki Yusuf Eymen, Kanada’da 2 bin 557 öğrencinin katıldığı “Uluslararası Caribou Matematik Yarışması”nda tüm soruları doğru yanıtlayıp şampiyon oldu

Hakkari'de, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Yusuf Eymen Velieceoğlu, dünya çapında 2 bin 557 öğrencinin katıldığı Kanada'daki yarışmada tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya şampiyonu oldu.

Şehit Selahattin İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Yusuf Eymen Velieceoğlu, 2 bin 557 öğrencinin katıldığı "Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya şampiyonu oldu. Türkiye'nin yanı sıra Hakkâri'nin gururu olan Yusuf Eymen, başarısı ve matematik zekâsıyla büyük takdir topladı. Sabah'a konuşan 8 yaşındaki Yusuf Eymen Velieceoğlu, başarısının sırrını anlattı.

"BOL BOL KİTAP OKUYORUM"
Küçük yaştan beri matematiği çok sevdiğini söyleyen Yusuf Eymen, "Her gün mutlaka kitap okuyorum. Günde belli saatlerde soru çözüyor ve ödevlerimi aksatmıyorum. Tekrar etmemin ve düzenli ders çalışmamın beni başarıya ulaştırdığını düşünüyorum. Sadece ders değil, sosyal alanda da aktifim.

Günlük arkadaşlarımla vakit geçirip oyunlar oynuyorum. Akşamları da ders çalışıp erken saatte yatıyorum" dedi. Ailesi ile birlikte 4 yıldır Hakkâri'de yaşadıklarını ifade eden Yusuf Eymen, "Arkadaşlarım ve öğretmenlerim başarılı olmama çok sevindiler. Öğretmenlerimin başarımdaki yeri çok büyük. Başarımın sırrını düzenli çalışmaya bağlıyorum" diye konuştu.

"HAKKÂRİ'Yİ SEVİYORUZ"
Baba Orhan Velieceoğlu ise 4 yıl önce şark görevi için Hakkâri'ye geldiklerini belirterek, "Ben astsubayım, eşim de polis memuru. 4 yıldır buradayız ve çocuğumuzun okulundan çok memnunuz. Buranın insanları gerçekten çok iyi. Komşularımız, öğretmenler hepsi çok iyi ve kendilerini seviyoruz. Gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Endonezya'da bir yanardağ 6 saatte 36 kez lav püskürttü

Senin sonunda Diana gibi olur

Sosyal medya devlerine reklam yasağı kapıda

İtalya’da ‘kırmızı’ alarm

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)