BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaha fazla şirket yöneticisi hapse girmeliydi----

Daha fazla şirket yöneticisi hapse girmeliydi

Daha fazla şirket yöneticisi hapse girmeliydi
05 Ekim 2015 - 09:40 www.finansgundem.com

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke yeni bir finansal krizin oluşmamasının istikrara bağlı olduğunu açıkladı

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke, "Finans krizinde daha fazla sayıda Wall Street yöneticisi hapse girmeliydi" dedi.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden USA Today’e konuşan Ben Bernanke, “Finans sistemi istikrara kavuşturulmasaydı 1930’lardaki gibi bir ekonomik buhrana girebilirdi,” dedi.

Anılarını “Courage to Act”, yani “Harekete Geçme Cesareti” başlığıyla bir kitapta toplayan Bernanke, geçmişin bir muhasebesini yapıyor. Bernanke’nin vardığı sonuçlardan biri ise daha fazla sayıda şirket yöneticinin hapsi boylamış olması gerektiği.

Adalet Bakanlığı ve emniyet kurumlarının finans kurumlarına odaklandığına dikkat çeken Bernanke, “bireysel eylemler üzerine daha fazla soruşturma olmasını tercih ederdim, çünkü yanlış giden ya da yasadışı olan ne varsa, bunları bazı bireyler yaptı, soyut bir firma değil,” dedi.

Lehman Brothers’ın iflasını engellemek için hükümetin daha fazla çaba göstermesi gerektiği eleştirisine ise Bernanke şöyle yanıt veriyor: “Lehman Brothers’ın çökmesine izin vermemek için çok kararlıydık, ama o noktada elimizde bir çözüm aracı yoktu.” Fed’in hataları olduğunu kabul eden eski Fed başkanı, analistlerin, ekonomik gerilemenin ne kadar ciddi olduğunu anlamakta geciktiğini belirtti.

İğneyi kendisine de batıran Bernanke, finans kurumlarını kurtarmanın neden Amerikan vatandaşlarının çıkarına olduğunu anlatmak için daha fazla çabalamadığı için kusurlu olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)