BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDağıstan patlamayla sarsıldı----

Dağıstan patlamayla sarsıldı

Dağıstan patlamayla sarsıldı
20 Mayıs 2013 - 18:31 www.finansgundem.com

Boston Maratonu şüphelilerinin memleketi Dağıstan, patlama ile sarsıldı

Boston Maratonu şüphelilerinin memleketi olması nedeniyle son zamanlarda dünyanın dikkatini çeken Rusya'nın Dağıstan bölgesinde iki bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu en az sekiz kişi hayatını kaybetti.
Rusya’nın, Boston Maratonu saldırılarının ardından dikkatleri üzerine çeken eyaleti Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de iki bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu en az sekiz kişi hayatını kaybederken en az 20 kişi de yaralandı.
Interfax haber ajansı, ilk otomobilin infilak etmesi sonucu bir hasar oluşmadığını ancak güvenlik görevlilerinin olay yerine gelmesiyle ikinci bombanın patladığını bildirdi.
Dağıstan Soruşturma Komitesi sözcüsü, “İki araç kısa bir arayla patlatılmış. En az sekiz kişi öldü, yaralıların sayısını ise tespit etmeye çalışıyoruz. 20’dan fazla araç ise hasar gördü” dedi.
Bir başka sözcü patlamaların arasında 15 dakika olduğunu belirtti.
Ajansa konuşan bir kaynak, bir çöp kutusunda bir patlayıcı bulunduğunu ifade ederken, ilk patlayıcının da otomobilin altına yerleştirildiği ifade edildi.
BOSTON'DAN SONRA DİKKAT ÇEKTİ
Dağıstan bölgesinde bu tür şiddet olayları çok sık yaşanıyor. Ayrılıkçı İslamcılar da bölgede çok etkili.
Son olarak mayıs ayı başında Mahaçkale'de bir pazar yerinde patlayan bomba ikisi çocuk üç kişinin ölümüne neden oldu.
Ancak bölgenin son zamanlarda dikkatleri çekmesinin asıl nedeni Boston Maratonu saldırılarının baş şüphelileri olan Tsarnayev kardeşlerin memleketi olması.
Polis kovalamacası sırasında hayatını kaybeden ağabey Tamerlan Tsarnayev ve ailesi 10 yıl kadar önce Dağıstan’da yaşamışlardı. Tamerlan Tsarnayev’in geçtiğimiz yıl bölgeyi ziyaret ettiği de ortaya çıkmıştı.
Geçtiğimiz hafta ABD ile Rusya’nın arasını açan CIA ajanı skandalında da Tsarnayev kardeşler bağlantısı ortaya çıkmıştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)