BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDAEŞ'li teröristler yön değiştirdi----

DAEŞ'li teröristler yön değiştirdi

DAEŞ'li teröristler yön değiştirdi
18 Eylül 2016 - 14:01 www.finansgundem.com

Fırat Kalkanı Harekatı'yla sınırlarımızdan temizlenen DAEŞ bu kez yönünü güneye çevirdi

Fırat Kalkanı kapsamında üçüncü ve en kritik adım olarak ÖSO, TSK'nın desteğiyle üç koldan saldırı başlattı. ÖSO, Türkiye sınırına 48 kilometre uzaklıktaki El Bab'a yönelik operasyon için düğmeye bastı.

DAEŞ'LİLER RAKKA'YA KAÇIYOR

Çobanbey, Havahöyük ve Savran olmak üzere üç ayrı koldan ilerleyen ÖSO'ya, hava harekatı ve top atışları ile TSK çok yönlü destek veriyor. ÖSO'nun hareketlenmesi ile birlikte, El Bab'daki DAEŞ unsurlarının bir bölümünün, Rakka yönüne çekilmeye başladığı öğrenildi.

DAEŞ'in Rakka'dan sonraki "ikinci kalesi" El Bab'a yönelik harekat, Suriye'nin için açısından stratejik önemde. Buranın temizlenmesiyle sınırdan 48 km derinlikteki bölge ÖSO'ya geçecek. Akşam'ın haberine göre; Böylece, "Uçuşa Yasak Güvenli Bölge" formülünün güney sınırına ulaşılacağı ifade edildi. El Bab'ın kontrol altına alınması güney hattın oluşumu için yeterli değil. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Fırat'ın doğusuna çekilmesi gerekiyor.

El Bab'ı geçerek Mare'ye ulaşacak

TSK'nın desteği ile El Bab'a yönelen ÖSO, El Bab'ın doğu ve batı kırsalındaki DAEŞ'e hedeflenecek. Türkiye de, bu süreçte PYD'nin, Fırat'ın doğusuna çekilmesi için pres yapacak. Böylece Türkiye sınırına 48 km derinlikteki Menbiç-El Bab-Mare hattı DAEŞ ve PYD'den tamamen temizlenecek. Menbiç'te Fırat sınırından başlayıp, El Bab'ı geçerek Mare'ye ulaşacak olan 95 kilometrelik bu hat, Güvenli Bölge'nin güney sınırını oluşturacak.

El Bab fırtına menzilinde

Güvenli Bölgenin Türkiye sınırı ise Azez-Cerablus arasında kesintisiz devam eden 98 kilometrelik hattan oluşacağı kaydedildi. Harekatın tamamlanmasının ardından, Türkiye'nin önerdiği, 48 km derinlik 98 metre genişlikte yaklaşık 5 bin kilometre karelik alan, Uçuşa Yasak Güvenli Bölge'yi oluşturacak. Bu derinlik, Türkiye-Suriye sınır hattında konuşlu Fırtına Obüsleri'nin 50 km'lik menzili içinde.

Araçları gömdüler

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, DAEŞ militanları güçlü motorlara sahip arazi araçlarına bomba düzenekleri kurarak ÖSO askerlerinin geçiş güzergâhlarında iş makineleri ile kazdıkları rampalara yerleştiriyor. Araçlara demir saçlar seren DAEŞ saçların üzerini de toprakla kapatıp araçları kamufle ediyor.

Tathumus köyüne yerleştirilen 3 DAEŞ keskin nişancısı ÖSO askerlerinin ilerleyişini durdurdu. Bulundukları bölge tespit edilen keskin nişancılar hava harekatı ile etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda Kantara ve Tathumus DAEŞ'ten geri alındı. Kilis’in Arpakesmez köyü karşısındaki Karamezra, Savran, Kefarganni ve Yelbaba köylerindeki mevziler savaş uçakları tarafından ateş altına alındı.(Haber7)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • stratejist18 Eylül 2016 15:01

    Türkiye 2 yıl önce yapması gereken hareketi yeni yaparken,El-bab'a doğru ilerlenirken geride kazanılan topraklarda neler yapılacak. Burası için biz kan döktük. Bizim ekonomimiz ağır yaralar aldı. Bu topraklara Avrupada ki mülteciler mi yerleştirilecek yoksa Türkiye'de ki mülteciler mi yerleştirilecek. Buranın ıslahını Milli firmalar mı yapacak yoksa Amerikan ve Avrupa firmalarına hizmet edecek taşeron firmalarmı yapacak. Yapılan ıslah çalışmasında suriye’nin yer altı ve yer üstü varlıklar mı sömürülecek yoksa özgürlükten yana olan küresel sermaye buranın gelişimi ve tekrardan terör örgütlerinin yuvalanmaması için çaba mı gösterecek. Hükümetimiz, mualefet ve meclisimizden bunların yanıtlarını bekliyoruz.