BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDAEŞ sokak savaşlarına başlayacak!----

DAEŞ sokak savaşlarına başlayacak!

DAEŞ sokak savaşlarına başlayacak!
18 Ekim 2016 - 12:20 www.finansgundem.com

Irak eski Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık El Haşimi, Irak'ta Musul'un DAEŞ'ın elindeki son toprak olduğunu belirterek, "DAEŞ bu sefer daha uzun savaşacaktır" dedi

Irak eski Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık El Haşimi NTV'de soruları yanıtladı. Musul operasyonuyla ilgili konuşan Haşimi, DAEŞ'ın sokak savaşlarına girişeceğini ve bu sefer daha uzun savaşacağını söyledi.

Musul operasyonu için ne düşünüyorsunuz ve ne kadar süreceğini düşünüyorsunuz?

Tarık El Haşimi: Musul sorunu ve operasyonlar biliyorsunuz dün başladı ve bölge için yeni bir sorun çıkaracak. Musul en son DAEŞ grubu için güvenli bir yer olarak sayılmaktaydı. İki tarafın gücü arasında DAEŞ bu sefer daha uzun süreli savaşacaktır. Çünkü Musul onların ellerinde bulunan en son yerleşim birimidir. Buna rağmen bugün uluslararası koalisyonla arasındaki dengesizlikten dolayı yüz yüze savaşmayacak vur kaç metodunu uygulayacak. Sokak savaşına girişecektir. Kendilerini veya araçları patlatarak savaşacak veya şehri bırakıp gitmesi gerekiyor.

2012 yılında ayrıldınız ama Musul’daki yapıya baktığınız zaman bugün IŞİD’e karşı halkta bir direniş gösterecek mi?

Tarık El Haşimi: Durum eskisine göre değişti şüphesiz. Musul DAEŞ’in eline düştüğü zaman halk bir kurtuluş umuyorlardı. Mezhepsel rejimden kurtulmak istiyorlardı, ayrımdan kurtulmak, ileri gelen kişilerin izlenmesinden kurtulmak istiyorlardı. Ama bunun daha kötü alternatif olmasını ummuyorlardı. Zulüm karşısında başka bir seçenek kalmamıştı. Sadece mezhepsel değil varlığımız amaçlanıyordu. Uluslararası toplumun bize yardımcı olacağını umuyorduk. Ama bu örnek aynı zamanda yabancı bir müdahalenin sonucunda geldi. Nuri El Maliki hapishanelerdeki El Kaide liderlerini serbest bıraktı ve çöle gitmeleri için araç temin etti. Irak ordusuna onlara karşı savaşmamalarını söyledi. O zaman 3 milyar dolar değerindeki silahları DAEŞ’e teslim etti. Biz gerçekten bunu beklemiyorduk. Musul’daki halkımız bu görüntüyü ortadan kaldırmak istiyorlar.

Musul hava harekatına Türk jetleri de katıldı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)