BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇürük tahvillerden gelen büyük kazanç----

Çürük tahvillerden gelen büyük kazanç

Çürük tahvillerden gelen büyük kazanç
06 Nisan 2021 - 16:51 www.finansgundem.com

Kovid sürecinden en yoğun etkilenen şirketler kriz sırasında finansman ihtiyaçlarını yüksek faizli tahviller üzerinden sağlamıştı. Ekonomik toparlanma beklentileriyle değerlenen şirket tahvilleri sağladıkları getirilerle yatırımcılarını sevindirdi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs krizinin en sert vurduğu şirketlerden bazıları çıkardıkları tahvillerle, son bir yıl içinde güçlü bir şekilde toplanarak yatırımcıları ödüllendirdi.

Kurvaziyer operatörü Carnival Corporation bu konudaki en önde gelen örneklerden birini oluşturuyor. Bir yıl öncesinde şirket, yüzde 11,5 faiz oranı talep eden yatırımcılardan 4 milyar dolar borç almak için dev kurvaziyer gemilerini rehin vermişti. Şimdilerde ise tahvillerin değeri yükseldikçe bu tahvillerin getirisi yüzde 4'ün altına düştü.

Carnival hala ayda 600 milyon dolarlık parayı sadece ayakta kalmak için harcıyor. Tahvil anlaşması için teminat olarak kullanılan gemiler, ABD'nin gemi seyahatleri yasağını kaldırması beklenirken hala demirli. Ancak bu tahvillerin ve sinema zincirleri ve havayolu şirketleri tarafından çıkarılan şirket tahvillerinin alıcıları, ekonomik toparlanmanın kök saldığı son 12 ay içinde büyük getiriler sağladılar.

Piyasa düzenleyicilerinin açıkladıkları rakamlara göre, o dönemde ihraç edilen birden fazla tahvile yatırım yapan ve Carnival tahvilinin yaklaşık yüzde 10'una sahip olan varlık yöneticisi şirket Capital Group'un Portföy Yöneticisi Shannon Ward, konuyla alakalı, “Bu muhteşem bir şey” ifadelerini kullandı. Financial Times’ın haberinde Ward, Geçen yıl Nisan ayında bu şirketlerin nasıl ayakta kalabileceklerine dair bir sürü soru vardı. Bu belirsizlik sürecinde tahvil çıkarmak için yüklü bir ödül koymak zorunda kaldılar. Çok zorlu zamanlardı” sözlerine yer verdi.

Araştırma şirketi ICE Data Services tarafından derlenen bir endekse göre, yatırım notu emsallerinden daha düşük puan alan ABD yüksek getirili tahvilleri, mart ayı sonuna kadar geçen yılki satışlardaki dev kayıpları silmenin de ötesinde, 12 ay boyunca yatırımcılara yüzde 23'ten fazla getiri sağladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Deutsche Bank analistleri, şirket tahvilleri piyasasının 12 aylık getirilerinin yüzde 20'yi aştığı üç dönemden birisinin yaşandığını belirtiyor. Diğer iki dönem ise 2008'deki Küresel Finans Krizi ve yüzyılın başında görülen dotcom balonu sonrasındaydı.

Yatırımcılar ve analistler, 23 Mart 2020'de piyasayı desteklemek için kurumsal tahvil satın alma konusunda eşi görülmemiş bir adım atacağını açıklayan ABD Merkez Bankası'nın geri dönüşü sağlamak için yaptığı tarihi müdahaleye işaret ediyor.

Şirket tahvilleri fiyatları geçen yıl toparlanmaya başlarken, KFC ve Taco Bell gibi markaların sahibi olan restoran grubu Yum Brands, yüksek getirili tahvil satışları için üç haftalık süreçte yüzde 7,75 faiz getiri üzerinden 600 milyon dolar topladı.

Şirket, yüksek getirili tahviller pazardaki yüksek faizli tahvil ihraç eden şirketler arasındaydı ve olmaya da devam ediyor. Ancak kısıtlamalar sürecinde restoranlarına yönelik kapanma dalgası şirketi acil durum finansmanı arayışına itmişti.

Nisanda piyasalara da bahar gelecek mi?

 

Krizden çıkan fintek devlerinin büyük rekabeti

 

Allianz Sigorta’ya yalan beyan suçlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)