BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhuriyet'ten 19 kişiye terör iddianamesi----

Cumhuriyet'ten 19 kişiye terör iddianamesi

Cumhuriyet'ten 19 kişiye terör iddianamesi
04 Nisan 2017 - 12:54 www.finansgundem.com

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarları için iddianame tamamlandı. 19 şüpheli arasında Can Dündar, Ahmet Şık ve Kadri Gürsel de var.

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma yaklaşık 5 ay sonra tamamlandı. Gazetenin yöneticisi ve yazarı olan aralarında Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya’nın da aralarında olduğu 19 isim “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” ile suçlandı, hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı şüpheli olarak Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar yer aldı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları için iddianame tamamlandıİddianamede, Atatürk’ün talimatı ile yayın hayatına başladığı belirtilen Cumhuriyet Gazetesi’ne, "2013 yılından itibaren FETÖ/PDY tarafından adeta el koyulduğu" iddia edildi. "Can Dündar’ın gazetenin başına geçmesiyle birlikte, gazetenin kuruluş amacının dışına çıkarak başka bir yörüngeye girdiği" savunuldu.

Gazetenin bu dönemde, "özellikle FETÖ/PDY, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütlerinin savunucusu ve koruyucusu olduğu" öne sürülen iddianamede, “terör örgütlerinin eylemlerini perdeleyerek, basın özgürlüğü ve evrensel hukukun sağladığı ağır eleştiri içeren haber ve yorum yapma hakkının çok ötesine geçmiş, kayıt dışı illegal siyasete zemin hazırlayarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı asimetrik savaş yöntemleriyle hedef tahtası haline getirerek yoğun bir algı operasyonu başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

'FETÖ TARAF’TAN SONRA CUMHURİYET’İ KULLANDI'

"Gazetenin PKK terör örgütünün yaptığı eylemleri meşrulaştırmaya çalıştığı" savunulan iddianamede, “Daha önce Taraf Gazetesi’ni araç olarak kullanan FETÖ/PDY, MİT TIR’ları haberinde olduğu gibi bazı bilgi ve belgeleri servis etmek için Cumhuriyet Gazetesi’ni seçmiştir” denildi.

Öte yandan iddianamede, "şüpheli Akın Atalay’ın gazete yönetimine geldikten sonra Alev Coşkun ve diğer Atatürkçü yönetici ve yazarları tasfiye ettiği" ifadeleri yer aldı.

İddianamede ayrıca 'Ak silahlanma' etiketiyle twiitler atan “JeansBiri” isimli Twitter kullanıcısı Ahmet Kemal Aydoğdu da sanık olarak yer aldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Aygen05 Nisan 2017 22:51

    CUMHURiYET daha dört gün önce “MiT'in FETÖ'cü listesi Almanya'yı karıştırdı” haberi veriyor; ama kendisi hakkında hazırlanan iddianame uyduruk-kaydırık [bkz: “MiT'in FETÖ'cü listesi Almanya'yı karıştırdı” (tek sütun üzerine) başlıklı haberi, Cumhuriyet gzt., İmtiyaz Sahibi Cumhuriyet Vakfı adına Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yazıişleri Müdürü Bülent Özdoğan, Sorumlu Müdür Abbas Yalçın, ISSN 977-1300-0934, Yıl 92 Sayı 33414, Cumartesi 01 Nisan 2017, Baskı DPC Doğan Medya Tesisleri Hoşdere Yolu 34850 Esenyurt İstanbul, s.13].