BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhuriyet tarihinde bir ilk----

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Cumhuriyet tarihinde bir ilk
14 Ocak 2015 - 07:00 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Türk siyaset tarihine not düşülecek bir kabulde bulunacak

Çankaya Sofrası, Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın çevresiyle biraya gelip Kurtuluş Savaşı yılları ile sonrasında önemli kararları alıp tartıştığı  bir sofraydı. Bu sofraya önce bugün Müze Köşk olarak adlandırılan tarihi bina sahne oldu. Bu gelenek, 1932 yılından sonra Pembe Köşk’te devam etti. Abdullah Gül, 2007 yılında Cumhurbaşkanı olduğunda unutulan bu geleneği sürdürdü.  

Dönemin Cumhurbaşkanı Gül ; kültür, sanat ve bilim dünyamızın önde gelen isimleriyle fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Prof. Dr. Halil İnalcık ile Prof. Dr. Talat Halman`ı 28 Kasım 2007; Doğan Hızlan, Selim İleri, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Rasim Özdenören ve Hilmi Yavuz`u ise 4 Şubat 2008 tarihlerinde öğle yemeğinde ağırladı. Gül, görevi boyunca Çankaya Sofrası geleneğini sürdürdü.

İlk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olan Erdoğan da, bu geleneği sürdürme kararı aldı. Ancak Erdoğan’ın bugün saat 13.00’deki programında Cumhurbaşkanlığı Sofrası ifadesi yer aldı. Böylece Çankaya Sofrası geleneği de Cumhurbaşkanlığı Sofrası olarak resmi olarak değiştirilmiş oldu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)