BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhuriyet Bayramı kutlamalarında 'Türk Yıldızları' uçacak mı----

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 'Türk Yıldızları' uçacak mı

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 'Türk Yıldızları' uçacak mı
29 Ekim 2016 - 02:24 www.finansgundem.com

Güvenlik önlemleri kapsamında başkentte hava sahasının askeri uçuşlara kapatılması ve artık törenlerde askeri unsurların bulunmaması kararı nedeniyle Türk Yıldızları ile Solo Türk bugünkü törenlerde gösteri yapmayacak

Dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı ‘Türk Yıldızları’ ile F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden ‘Solo Türk’, bugünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayacak.

Güvenlik önlemleri kapsamında başkentte hava sahasının askeri uçuşlara kapatılması ve artık törenlerde askeri unsurların bulunmaması kararı nedeniyle Türk Yıldızları ile Solo Türk gösteri yapmayacak.

Darbe girişiminden en çok etkilenen kurumların başında Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK) geliyor. Başta savaş pilotları olmak üzere HKK’da görevli çok sayıda general, subay, astsubay, teğmen ve personel FETÖ’den tutuklandı veya kurumla ilişiği kesildi. HKK bünyesinde bulunan Türk Yıldızları ile Solo Türk ise FETÖ’den temiz çıktı. Yapılan soruşturmada her iki gösteri ekibinden de FETÖ ile bağlantılı kimse tespit edilmedi. Ancak iki ekip de bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinde yer almayacak. Önlem olarak Ankara hava sahasının askeri uçuşlara kapatılması ve askeri unsurlarının törende yer almama kararları kapsamında Türk Yıldızları ile Solo Türk’ün gösterileri olmayacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ankara’da alınan olağanüstü güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Ankara Valiliği’nin talebi doğrultusunda başkentin hava sahası askeri uçuşlara kapatılırken, polis helikopterleri ise havadan sürekli denetim sağlayacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 6 bin polis ise alanlarda görev yapacak. Polislerin izinleri kaldırılırken, kente giriş yollarında da kontrol sağlanacak. Anıtkabir’e çıkan tüm yollarda polis kontrol noktaları kurulacak, şüpheli araç ve kişilerle ilgili işlem yapılacak. (Hürriyet / Fevzi Kızılkoyun)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)