BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan Pentagona'a yanıt----

Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagona'a yanıt

Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagona'a yanıt
01 Aralık 2017 - 14:54 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Pentagon’a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Pentagon açıklamasında, 'Türkiye'ye tehdit oluşturmayan ekipmanların toplanmayacağına' dair bir ifade var. Ulusal güvenliğimize kimin veya neyin tehdit oluşturduğuna başkaları değil, Türkiye Cumhuriyeti karar verir" dedi.

Kalın, yaptığı açıklamada, Suriye'de PYD-YPG'ye "DEAŞ ile mücadele" adı altında verilen yaklaşık 4 bin tır silahın ve diğer ekipmanın gecikmeden toplanması gerektiğini belirtti.

"DEAŞ ile mücadele sona erdiğine göre, bu örgütün bunlara ihtiyacı olmaması gerekir" değerlendirmesinde bulunan Kalın, "Ancak Amerika'nın daha önce Irak'ta benzer şekilde dağıtılan silahların izini kaybettiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu sözlerin somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Amerikan yönetiminin, terör örgütleriyle ilişkisini kesmesi gerekiyor"

İbrahim Kalın, bölgeye dağıtılan silahların toplanmamasının, istikrarsızlığı yaygınlaştıracağına ve kalıcı hale getireceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yeni silah verilmesi de sadece kaos ve istikrarsızlığı derinleştirir. Bizim böyle bir senaryoyu kabul etmemiz düşünülemez. Pentagon açıklamasında, 'Türkiye'ye tehdit oluşturmayan ekipmanların toplanmayacağına' dair bir ifade var. Ulusal güvenliğimize kimin veya neyin tehdit oluşturduğuna başkaları değil, Türkiye Cumhuriyeti karar verir. Amerikan yönetiminin, PYD-YPG gibi terör örgütleriyle ilişkisini tamamen kesmesi gerekiyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)