BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCumhurbaşkanlığı’ndan Ömür Akkor’a gastronomi ödülü----

Cumhurbaşkanlığı’ndan Ömür Akkor’a gastronomi ödülü

Cumhurbaşkanlığı’ndan Ömür Akkor’a gastronomi ödülü
01 Kasım 2022 - 12:24 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni almaya hak kazanan isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Gastronomi alanında ödül alanlar, yazar Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni almaya hak kazanan isimleri, sosyal medya hesabından duyurdu. Gastronomi alanında ödüle layık görülen isimler arasında ise şef, seyyah, yazar Ömür Akkor ve Yunus Emre Akkor yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni almaya hak kazanan birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, ilim ve kültür insanlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Vefa Ödülü sahibi büyük halk ozanımız Aşık Veysel'i rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.  


‘’TÜRK EDEBİYATINDA SEYEHATNAME YAZARLARINA RASTLAMIYORUZ’’

Ömür Akkor ödül ile ilgili yaptığı açıklamasında “Son 27 yıldır ilçe ilçe, il il bütün Türkiye’yi gezip bu seyahatlerde yerli üreticiler, geleneksel yemekler, geleneksel iklim ve kültür üzerine çalışmalar yapıp bunları yayınlıyorum. 4 cildini tamamladığım Türkiye Seyahatnamesi var, çok yakında birkaç yeni cildi daha çıkacak. Şimdiye kadar 30 üzerinde Türk ve Anadolu mutfağı üzerine kitabım var, son 10 yıldır ise arkeolojik kazılara eşlik ediyorum. Son 3 yıldır da biyo-coğrafya, prehistorya ve filoloji üzerine lisansüstü dersler alıyorum. Ömrümün sonuna kadar da Anadolu mutfağı üzerine yazmaya ve araştırmaya devam edeceğim. İlk günkü kadar heyecanlıyım, yeniden 27 yıl daha çalışmaya ve kendimi adamaya hazırım. Son yıllarda Türk edebiyatında seyahatname yazarlarına pek rastlamıyoruz. Benim ise en büyük düsturum Evliya Çelebi gibi 400 yıl sonra da okunmak, amaçlarıma adım adım ilerlediğim için mutlu ve gururluyum” dedi.  

25 YILLIK SEYEHATLERİN SONUCU

Geçtiğimiz yıl Ketebe Yayınları’ndan tamamen kendi çizimlerinden oluşan, 25 yıllık seyahatlerin sonucu Türkiye Gastronomi Atlası’nı seyahat ve lezzet severlerle buluşturan Ömür Akkor, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde Gastronomi Ödülü’ne layık görüldü. Akkor, Anadolu mutfağını, il il, ilçe ilçe işleyen Akkor, Türkiye’nin ardından Balıkesir’in de lezzet haritasını çıkarmıştı.   

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne; müzik alanında Ajda Pekkan, resim alanında Süleyman Saim Tekcan, sinema alanında Yılmaz Erdoğan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim-kültür alanında Hayreddin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, gastronomi alanında Ömür Akkor ve Emre Akkor, dans-bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanda Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı, geleneksel sanatlar alanında Gülbün Mesera, ‘Vefa Ödülü’ne ise Aşık Veysel değer görüldü.  

Kültür ve Sanat Ödülleri sahipleri belli oldu

 

Nobel ödüllü iktisatçı: Faizler yüksek kalacak

 

Grammy ödüllü Akon, Türkiye'de saç ektirdi

 

Afife Tiyatro Ödülleri 24. kez sahiplerini buldu

 

Enerji hisseleri sadık yatırımcıları ödüllendiriyor

 

Nobel ödüllü iktisatçı: FED enflasyon için gerekeni yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)