BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Cumhurbaşkanlığı seçiminde sürpriz olmayacak'----

'Cumhurbaşkanlığı seçiminde sürpriz olmayacak'

'Cumhurbaşkanlığı seçiminde sürpriz olmayacak'
25 Nisan 2014 - 14:52 www.finansgundem.com

MÜSAİD Genel Başkanı Nail Olpak, Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için açıklamalarda bulundu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, ''Ağustos'ta herhangi bir sürpriz olmadan, Türkiye'nin istikrarını bozacak bir sürpriz olmadan, cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak" dedi. 

Olpak, MÜSİAD 85. Genel İdare Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere iş adamlarıyla geldiği Elazığ'da, Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret etti. Vali Koçak, ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin Türkiye'de  24 yıldır çok önemli hizmetler yapan bir kuruluş olduğunu söyledi. MÜSİAD'ın bu toplantısının Elazığ'da yapılmasının şehir için önemli olduğunu belirten Koçak, kente gelen iş adamlarının Elazığ'daki yatırım fırsatlarını görme ve iş bağlantıları yapma imkanı bulacağını söyledi. Olpak ise 500-600 civarında iş adamının katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, sorunları görüşeceklerini söyledi. Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında neler düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine Olpak, ülkede daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam oluşturulabilmesi için huzur, güven ve istikrarın devam etmesini istediklerini belirtti.

Gergin geçen yerel seçimin geride bırakıldığını, buna rağmen ekonominin bundan çok fazla etkilenmediğini belirten Olpak, şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili söyleyeceğimiz, bu istikrar ortamının korunacağı bir sistemin devamından yanayız. Cumhurbaşkanlığı sürecinin Türkiye için bir kriz ortamı olmadan sonuçlandırılacağı konusunda herhangi bir şüphe içerisinde değiliz. Neden böyle olduğunu da şöyle söyleyeyim; Bizim konuştuğumuz, cumhurbaşkanının yetkileri ya da kimin olabileceği konusunda 7 yıl önce yaptığımız referandumda belirlenmiş şartlardır. Düne yönelik olarak spekülatif birtakım değerlendirmelerden bahsetmiyoruz. Türk halkı, o gün sandığa gitti, hangi şartlarda kimleri seçebileceğini düşünerek bir karar verdi. O karar doğrultusunda adaylar ortaya çıkacaktır. Ağustos'ta herhangi bir sürpriz olmadan, Türkiye'nin istikrarını bozacak bir sürpriz olmadan cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.''

 Çözüm süreci

Olpak, daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Yanılmaz, hem Türkiye hem de Elazığ açısından zorlu ve önemli bir seçim dönemi geçirildiğini kaydetti. Belediye Başkanlığı görevinin kendisine nasip olduğunu dile getiren Yanılmaz, ''İnşallah, Elazığ'ı büyütmek, geliştirmek, güzelleştirmek ve ekonomik olarak kalkınan bir il haline getirmek en öncelikli görevimiz'' şeklinde konuştu.

MÜSAİD'ın Türkiye'nin önemli kuruluşlarından olduğunu ifade eden Yanılmaz, iş adamlarının kentte yatırım yapması için ellerinden gelen tüm olanakları sağlayacağını söyledi. Nail Olpak ise çözüm süreciyle oluşan olumlu havanın etkisinin bölgede göründüğünü, insanların tedirgin olmadan bölgeye gelebildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Elazığ'a da biz 500-600 iş adamıyla gelebiliyorsak, bunun altında bu da vardır. Elazığ'ın kendi değeri mutlaka vardır ama diğerini de söylemek lazım. İkinci bir konu belediyedeyiz, az önce seçimleri söylediler, seçimleri de geride bıraktık tabi ama Türkiye'nin hak etmediği bir seçim dönemi yaşadığını iş adamları olarak düşünüyoruz.  Bu ülkenin vatandaşları olarak yerel seçimde daha fazla projeyi, daha fazla hizmeti dinlemek isterdik. Maalesef bir referandum havasında bir seçim dönemi oldu. Olumsuz bu ortama rağmen kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya gayret ettik.''

MÜSİAD, Cibuti'ye heyet gönderecek

Daha sonra, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'na geçen Olpak, odanın yönetim kurulu başkanı Ali Şekerdağ ile bir süre görüştü. Şekerdağ, ziyarette yaptığı konuşmada, kentin Doğu Anadolu'da hak ettiği yere bir türlü gelemediğini söyledi. Elazığ'ın örnek olan bir şehir olduğunu belirten Şekerdağ, ''Maalesef teşvik sisteminin açıklanmasıyla 6. bölgeden bir anda kendimizi. 4. bölgede bulduk. Elazığ'daki iş adamlarıyla, dışarıdaki iş adamlarıyla çok ciddi görüşmeler yaptık. 20'ye yakın yatırımcıyı Elazığ'a yatırım yapmaları konusunda ikna ettik fakat bir anda teşvik sisteminde 6. bölgeden 4. bölgeye geçmemiz, bu yatırımların tamamen önünü kesti" dedi.

Olpak, bir gazetecinin ''Afrika ile ilgili bir çalışmanız vardı. Bununla ilgili ne aşamadasınız" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Biz Afrika'da farklı ülkelerde, Sahraaltı Afrika dahil olmak üzere temsilcilerimiz var ama önümüzdeki günlerde iki şeyi yapmak istiyoruz; birisi salı günü Cibuti heyeti, MÜSİAD Genel Merkezi'ndeydi, hem bizim büyükelçimiz hem onların Ankara'daki büyükelçisi oradaydı. Türkiye'ye çok sıcak yaklaşan ve Afrika'da serbest pazarın olduğu, çevresiyle 450 milyonluk bir pazara girilecek, Cibuti diye bir yer. Önümüzdeki günlerde bir ticari heyetimiz oraya gidiyor.'' Olpak, daha sonra, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ı ziyaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)