BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı: Kripto para yasaklanmadı----

Cumhurbaşkanlığı: Kripto para yasaklanmadı

Cumhurbaşkanlığı: Kripto para yasaklanmadı
17 Nisan 2021 - 01:05 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın kripto paraların kullanılmasına yönelik yönetmeliği için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Kripto para yasaklanmadı, kripto varlık kavramı tanımlandı ve kullanım esasları belirlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ‘Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte kripto paralar, “Dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder” şeklinde tanımlandı.

Yönetmeliğine göre kripto varlıklar ödemelerde doğrudan veya dolaylı olarak kullanılamayacak ve kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Koç, şunları belirtti:

* Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik çarpıtılmadan, iyi yorumlanmalı.

* Kripto para yasaklanmadı, kripto varlık kavramı tanımlandı ve kullanım esasları belirlendi.

* Çarpıtılan yorumların aksine belirlenen usul ve esaslar tamamen vatandaşımızı koruma amaçlıdır. Merkez Bankası, kripto paraların ödeme maksatlı kullanımını engelleyerek spekülatif hareketler nedeniyle oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçti.

* Bugüne kadar Türkiye’den blokzincir konusunda 30'un üstünde patent başvurusu yapıldı. Türkiye, oyun ve elektronik ticarette olduğu gibi finansal teknoloji alanında da unicornlar çıkaracaktır.

Merkez Bankası kripto para ödemelerine yasak getirdi

 

Kripto paralara yeni düzenlemeler yolda

 

Kılıçdaroğlu, kripto para kararına tepki gösterdi

 

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Quadro17 Nisan 2021 17:48

    Insan oğlunun üzerine binipte pisletmedigi bir tane emtia cisim gösterin . Yarın bu çözümlerin hepsi çöp olacak. Milyonlarca mağdur oluşacak. Sonra başka bir şey bulup gelin kayıplarımızı burada telafi edelim diyecekler. Milyonlarca sinek yanılmış olamaz o halde b..yiyin derler gecerler

  • Hehe17 Nisan 2021 08:14

    Yaaa niye bunlarin ilk acikladigini kimse anlamiyor arkadas iki yildir hicbir aciklama anlasilamiyor cok mu ust seviyedeler acaba iletisim kuramiyoruz aaloo ses gelmiyor gelmiyor

  • Kabuledilmez17 Nisan 2021 08:06

    Adı ne olursa olsun Parayı sadece Devletlerin Merkez bankaları üretebilir ve Para demek bir ülkede ki alışveriş aracıdır. Garantisi Devlettir. Kredi kartı ile ödeme yapmak zaten dijital bir işlemdir, elektronik ortamda devletin parası ile işlem yapmak dijitaldir sanaldır yeni icat çıkacak değil.. Bunun dışında ki insanların bilgisayarda çizdiği resimleri para diye satmak yasaklanmalıdır, fiyatı şu oldu bu oldu, sayısı sınırlı gibi şeyler neyin nesi..

  • Nuri17 Nisan 2021 09:57

    Sığır hangi çağdasın.git mecidiye al.külle yıkan.

  • mesut kaya17 Nisan 2021 09:13

    dijital parayla kripto para aynı şey değil. Kripto para yeni icat... Devletlerin tekelinde olmadığı için kontrolleri dışında para istemiyorlar.

  • Herseye maydonoz olmayın17 Nisan 2021 07:11

    Bu kriptoya karsı olanlar sıze gıren cıkan ne acaba alan memnun satan memnunken

  • Zn17 Nisan 2021 05:16

    Ülkeler bu cripto para saçmalığına son verecektir! Daha zamanı var! Önce cripto coin üretenler uyduruk coileti insanların eline verip paraları cebişletine atarak insanları iyice söğüşlesinler! Crşpto coinle üzerinden muvazalı şekilde Şirket içi boşaltmalalaro başlasın! Rüşvetler criptolar üzerinden dönsün! Cripto paralar üzerinden her türlü hille hurda cripto kalacağı için sakıncaları da anlaşılacak zamanla!!

  • Eser17 Nisan 2021 05:02

    “Cripto coin” varlığını değişim aracı olan bir para olarak anlamlaştırmaya çalışıyordu. Tek Dayanağı buydu! Ama şimdi bu niteliği yok edililiyor! Ve “cripto varlık” olarak tanımlanınca, durumun vehameti çarpıcı! Neyin varlığı? Cripto uydurna hayalleri besleyen umutkarı sömüren” sanal bir varlık, Sanal bir oyun olarak tanımlanabilir ancak! Ve zamanı grlince patlayacsktır! Önce insanları iyice sağacaklar, sonra “ titan saadet zincirine” son verilir!

  • mehmet17 Nisan 2021 04:46

    dolar da bi yerde kontrolsüz üretilen paradır.. adamlar kimseye sormadan bastıkça basıyor.  millet de aldıkça alıyor..  dolar gümlerse  kripto para için üretilen kara senaryolar doların da başına gelecek...  para işleri iki ucu b.klu değnek misali... en iyisi altın ve gümüş galiba .. gerçi ikisi de sanal oldu. dünya ölçeğinde satılan altınla gerçekte var olan altın miktarı eşit değil. yatırım için  arsa ve gayrimenkul kalıyor geriye.

  • Ggff17 Nisan 2021 03:41

    Kağıdın devri bitiyor herşey dijital olacak nokta....

  • Recep Kamil17 Nisan 2021 02:37

    Daha sağlıklı ve kontrollü bir kripto para dünyası için alınan kararlar son derece önemlidir. Devlet yasaklama amaçlı değil, vatandaşı koruma amaçlı hareket etmiştir.

  • Grck17 Nisan 2021 01:48

    Bir kaç yüz bin dolar yatırımla coin üretenler insanlardan onlarca veya yüzlerce veya milyarlarca dolar sağıyor! Onlar veplerine dokarı uroyu yuanı atıyor insanların eline de coini veriyor bir süre oynasınlar diye! Zamanı gelince “game over” olacak!

  • Gercekler 17 Nisan 2021 01:45

    Bakalım dünya ülkeleri ne zaman cripto coin saçmalığına son verecek!