BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'ne yeni görev----

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'ne yeni görev

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'ne yeni görev
24 Ekim 2019 - 08:55 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Finans, Yatırım, İnsan Kaynakları ve Dijital Dönüşüm ofislerinin görevleri yeniden düzenlendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve Cumhurbaşkanlığı teşkilatı kararnamesinde değişiklik yapan kararname kapsamında Finans Ofisi, ulusal ve uluslararası bankacılık ve finans sektörünün izlenmesi, Türkiye'nin finans piyasaları içindeki konumunun raporlanması, finans kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve fonların Türkiye gelmesini sağlayıcı çalışmaların yapılması, İstanbul Finans Merkezi projesinin yürütülmesi ve gelişmelerin takip edilmesi görevlerini yürütecek.

Finans Ofisi kapsamında, beş daire başkanlığı ile bir hukuk müşavirliği teşkil edildi.

Kararnameyle, Yatırım Ofisi'nin görevleri; Türkiye'de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik çalışmalar yapma, yatırımcıların karşılaşabilecekleri engel ve sorunları tespit ederek ilgili mercilerde girişimde bulunma, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin reform sürecine katkı sağlama şeklinde
düzenlendi. Yatırım Ofisi kapsamında altı daire başkanlığı ile hukuk müşavirliği kuruldu.

Dijital Dönüşüm Ofisi, kamu dijital dönüşüm yol haritasını hazırlama görevini yürütecek. Ofis başkanı, Kamu Dijital Dönüşüm Lideri olarak görev yapacak. Dijital Dönüşüm Ofisi sekiz daire başkanlığı ve hukuk müşavirliğinden oluşuyor. 

İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde ise altı daire başkanlığı ve hukuk müşavirliği kuruldu. Ofislerin merkezi Ankara'da olacak.

Ofisler, gerek görülmesi halinde yurtiçi ve yurtdışında çalışma bürosu açabilecekler. Ofis kadroları Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)