BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı o konuyu bizzat takip edecek!----

Cumhurbaşkanı o konuyu bizzat takip edecek!

Cumhurbaşkanı o konuyu bizzat takip edecek!
08 Mart 2015 - 21:33 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına şiddeti bizzat takip ettiği konular arasına ilave ettiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "kadın emeği sömürüsünü" eleştirerek "Ben bunu da bir taciz olarak görüyorum" dedi. Erdoğan, "Bundan sonra kadına şiddeti de bizzat takip ettiğim konular arasına ilave ediyorum. Bizzat kuracağım ekiple takip edeceğim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katıldı. 
 
Burada bir konuşma yapan Erdoğan, siyasi hayatındaki başarılara kadın çalışanlarıyla birlikte imza attığını söyledi. 
 
"Büyükşehir Belediye Başkanlığı kampanyamda en büyük yardımcım kadın kardeşlerimdi" diyen Erdoğan, "Büyük başarılara birlikte imza attık. Beraber çalıştığımız kadın arkadaşlarımızı kılık kıyafetine bakarak değerlendirmedik. Hiçbir ayrım gözetmedik. İstanbul'da elde ettiğimiz başarımızın sırrını açıklıyorum. Bu sır hanım kardeşlerimizin meseleye sahip çıkmasını sağlamamızdır" diye konuştu.
Erdoğan'ın iş dünyasına yönelik de mesajları oldu. 
"Çalışan kadınların emeklerinin sömürülmemesi gerektiğini" ifade eden Erdoğan, "Ben bunu da bir taciz olarak görüyorum" dedi.
Erdoğan, "İş hayatındaki adaletsiz ücret politikalarına ve hakkaniyetsiz çalışma programlarına hep birlikte karşı çıkmalıyız. Kadınların bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını da kadına karşı bir saygısızlık olarak kabul ettiğimi söylemek istiyorum. Kadın emeği ve bedeninin sömürülmesinin, kadına karşı şiddet olduğunu söylüyor ve bununla da ilgili mücadele etmek gerektiğini belirtiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:
 
Öldürülen her kadınla birlikte insanlık da öldürülmüş demektir. Kadını ve erkeği diğer tüm vasıflarından öne insan olarak görmeyenler Ortaçağ Avrupasının cahiliye dönemini geçememiş demektir. Dünya bu karanlık dönemleri geride bırakalı çok oldu. 
 
Bir evlat, bir eş bir kardeş olarak kadınların haklarını savundum savunmaya devam edeceğim. Siyasi hayatımda kadınların ayrı bir yeri önemi oldu. İstanbul'da il başkanlığı yaptığım dönemden başlayarak kadınları teşvik ettim. 
 
Belediyeyi de onlarla birlikte yönettik. Her zaman yanımızda hanım kardeşlerimiz vardır. Türkiye'nin en büyük kadın teşkilatlanmasını gerçekleştirdik. Diğer partiler lafını yapar bizden çok teşkilatında kadın olan yok. Kadınların mağduriyetini gidermeye özen gösterdik. Onların sorunlarının çözümüne ayrı bir ihtimam gösterdik. 
 
Yapılanlar önemli olmakla birlikte yapılması gereken daha çok şey var. Kanun koymak yetmiyor. İnsanların ziniyetini değiştirmemiz lazım. Kadına yönelik cinayetlerde, şiddette iyi hal indirimi konusunda çok dikkatli olunmalı. Birey olarak her vatandaşımızın hassasiyet göstermesini sağlamak zorundayız. 
 
Biz mazlumun inancına, dinine, kökenine bakmadığımız gibi cinsiyetine de bakmayız. Biz mağdur edenin de cinsiyetine bakmaz, erkek olduğu için hoşgörmeyiz. Biz erkektir yapar demeyiz. Bizim için her can Allah'ın emanetidir. Bütün gücümüzle ona sahip çıkmaya çalışırız. Mersin'de alçakça öldürülen Özgecan kızımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.
 
Buradan tüm kadınlarımıza, tüm Türkiye'ye şunu ilan etmek istiyorum, dünyaya şunu ilan etmek istiyorum: Cumhurbaşkanı olarak kadına şiddetle mücadele için yürütülen her çalışmanın yanındayım, destekçisiyim.
 
KURACAĞIM EKİPLE KADINA ŞİDDETİ BİZZAT TAKİP EDECEĞİM
Biliyorsunuz bazı konular benim şahsi takibim altındadır. Mesela sigara başta olmak üzere zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele, bunlardan biridir. Bundan sonra kadına şiddeti de bizzat takip ettiğim konular arasına ilave ediyorum. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu doğrultuda Bakanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından yürütülen çalışmaları, bizzat kuracağım ekiple takip edeceğim." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)