BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı İzmir'de muhalefete yüklendi----

Cumhurbaşkanı İzmir'de muhalefete yüklendi

Cumhurbaşkanı İzmir'de muhalefete yüklendi
09 Mayıs 2015 - 23:18 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 626 tesisin açılışının yapılacağı toplu açılış töreninde konuştu.
 
Erdoğan, "Kürt kardeşlerimi istismar edenlere de sesleniyorum: Siz benim Diyanet İşleri Başkanlığımın hazırlamış olduğu Kur'an mealinden niye rahatsız oluyorsun? Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu hazırladı ve tüm illere gönderdi. Kalktılar dediler ki, 'bunu Diyanet yaptırmadı.' Ertesi gün hemen Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken cevabı verdi. Ne dedi, 'Biz şu anda 10 bini aşkın Kürtçe mealli Kur'an'ı hazırlattık ve gerekli olan illere gönderdik.' Mesele ne? İstismar. Onlar yapıyorlar. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kur'an-ı Kerim meali hazırlatıyor, hatta Ermenice bile hazırlatıyor" dedi.
 
Muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim sürecinde tüm partiler programlarını ortaya koydular, sizlerle birlikte takip ediyorum, komik şeyler oluyor, asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar" diye konuştu.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
 
12 yılda 1340 okul yaptık İzmir'e, 30 bin tablet bilgisayar verdik, 4 üniversite faaliyete geçti. İzmir sadece bölgesinin değil ülkenin de en önemli sağlık merkezlerinden biri haline geliyor. Ulaşımda İzmir'in çehresini değiştirdik, 9 milyar dolarlık İstanbul-İzmir Otoyolu projesi devam ediyor. İzmir-istanbul otoyolu bittiğinde iki şehir arası otomobil ile 3 buçuk saate inecek.
Birileri yıllarca İzmir'i istismar ederken biz 12 yıl boyunca İzmir'e hizmet ettik. 81 vilayetimizin 78 milyon insanımızın tamamına aynı hizmeti götürmenin gayretinde olduk, kimseyi ötekileştirmedik.
 
Millet ne demek biliyor musunuz? Farklı etnik unsurları bağrında bulunduran ve buluşturan yapı. Vatan topraklarımız üzerinde kimse bir operasyona girişemez.
 
"YALAN SÖYLÜYORLAR"
Birileri çıkmış "Biz Kürtlerin temsilcisiyiz" diyor, yalan söylüyorlar. Benim Kürt kardeşlerime bunların en ufak bir emeği geçmemiştir.
 
CHP 'Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Kürtçe Kur'an mealini gösterdim, Kılıçdaroğlu, Kayseri'de 'Cumhurbaşkanı aynen Kenan Evren gibi konuşuyor' dedi.
 
"DİYANET İŞLERİ BİRÇOK DİLDE KUR'AN-I KERİM MEALİ HAZIRLATIYOR"
Kürt kardeşlerimi istismar edenlere de sesleniyorum: Siz benim Diyanet İşleri Başkanlığımın hazırlamış olduğu Kur'an mealinden niye rahatsız oluyorsun? Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu hazırladı ve tüm illere gönderdi. Kalktılar dediler ki, 'bunu Diyanet yaptırmadı.' Ertesi gün hemen Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken cevabı verdi. Ne dedi, 'Biz şu anda 10 bini aşkın Kürtçe mealli Kur'an'ı hazırlattık ve gerekli olan illere gönderdik.' Mesele ne? İstismar. Onlar yapıyorlar.
 
Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kur'an-ı Kerim meali hazırlatıyor, hatta Ermenice bile hazırlatıyor.
İzmir sadece istiklal mücadelesinin değil, demokrasi mücadelesinin de sembol şehridir.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için başkanlık sistemin mümkün kılacak sonucu çıkarmamız gerekiyor.
1970, 1990 model siyaset tarzıyla Türkiye'nin yönetimine talip olduklarını görüyoruz, Türkiye o günleri geride bıraktı.
 
İtalya koalisyonları yasakladı. Tek parti ya da önceden kurulmuş koalisyon ile hükümet kurma zorunluluğu getirdi. İngiltere'de oyların %12.6'sını alın ırkçı parti 1 milletvekili çıkardı. %4,7 alan İskoç partisi 56 vekil çıkardı. Başkanlık Sistemi gelirse bunlara artık parlamentoda ekmek yok, onun için istemiyorlar. İngiltere'de oyların %12.6'sını alan ırkçı parti 1 milletvekili çıkardı, %4,7 alan İskoç partisi 56 vekil çıkardı.
 
"KOMİK ŞEYLER OLUYOR"
Seçim sürecinde tüm partiler programlarını ortaya koydular, sizlerle birlikte takip ediyorum, komik şeyler oluyor, asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar.
 
Ben bu göreve geldikten sonra herhalde koltukta oturacak halim yok, "durmayacağım, koşacağım" demiştim. "Cumhurbaşkanı taraf olmaz" diyorlar, ben her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde bir parti var.
 
Ana muhalefet "biz imam hatip okullarını kapatacağız" diyor. Şu anda imam hatiplerde öğrenci sayısı 1 milyon, bu onları rahatsız ediyor, kimse zorla çocuğunu göndermiyor.
 
Bizi içeride ve dışarıda bölmek istiyorlar. Teröre prim vermeyeceğiz Hakkari'de havalimanı yaptık bitmek üzere, iş makinaları yakıldı, onlara rağmen havalimanlarını bitirdik.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)