BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrı ne olacak----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrı ne olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavrı ne olacak
17 Ocak 2016 - 08:20 www.finansgundem.com

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında yönelttiği sert eleştiriler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı merak ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; CHP’nin 35. Olağan kurultayında gece yarısı yapılan oylamada yeniden genel başkanlığa seçildi.Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında yönelttiği sert eleştiriler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP liderine genel başkan seçilmesi nedeniyle tebrik telgrafı gönderip göndermeyeceği Ankara’daki siyaset koridorlarının en önemli merak konularından biri haline geldi.

990 OYLA SEÇİLDİ

Genel başkanlık seçimi cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan saatlerde sona erdi.  Kurultayda oy kullanın bin 238 delegeden 990'ının oyunu alan Kılıçdaroğlu, yeniden gelen başkan oldu.Seçimde kullanılan oylardan 248'i ise geçersiz sayıldı.
 
AK PARTİ PROTESTOSU


Kurultayda yaşanan önemli siyasi durumlardan birini; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın başkanlığındaki AK Parti heyetinin Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik "diktatör" sözlerine tepki olarak salonu terk etmesi oluşturmuştu.
Bu gelişme Ankara siyaset kulislerinde, gözlerin 2014 yılına çevrilmesine neden oldu.
 
ERDOĞAN TEBRİK TELGRAFI GÖNDERMİŞTİ

İlk defa halk oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 28 Ağustos 2014’te  görevine başladı.
 
O dönemde CHP lideri yine Kılıçdaroğlu idi.
CHP lideri, Erdoğan’ın Meclis’teki yemin törenine katılmamıştı. Ayrıca Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 30 Ağustos töreninde, özünde bir iletişim kazası olsa da kamuoyunda soğukluk olarak algılanan bir tokalaşma krizi yaşanmıştı.
Ancak Erdoğan, bu duruma rağmen 5 Eylül 2014’teki kurultayda yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kılıçdaroğlu’na, seçilmesinden dolayı tebrik telgrafı göndermişti.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ağır eleştirilerinin ardından Erdoğan’ın muhtemel tavrı bu çerçevede merak konusu oldu.  Erdoğan’ın, Pazar günü veya pazartesi günü CHP genel başkanı seçilmesinden dolayı Kılıçdaroğlu’na tebrik telgrafı gönderip göndermeyeceği konusu siyasi çevrelerin konuşulan konularından biri haline geldi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gurbetci17 Ocak 2016 16:41

    Turkiyede durust insanlara yer yok.Erdal Inonu gibi Kilicdarogluda cok durust.

  • expert17 Ocak 2016 13:55

    ülkeyi darmaduman ettin,gazeteci,yazar,asker,cemaatci,akademisyen,sağcı,solcu herkesi içeri tıktın,sen,oğlun ve damadın dışarıda keyif sürüyorsunuz

  • Halit17 Ocak 2016 13:38

    Hiç bir ibaşarısı olmayan ve bundan gurur duyan bir politikacı olarak tarihe geçecek biri var Türkiyede

  • Aysen sak17 Ocak 2016 09:21

    Her dedıği yapılsın erdoganın padışahım çok yaşaaaaa