BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı
02 Ağustos 2016 - 15:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'nda yatırımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar bize batıdan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Fransa’da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Bazı ülkeler havaalanlarında Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir gibi reklamlar yapıyorlar. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 50 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

EKONOMİ NORMALLEŞİYOR

Darbe girişiminin ardından ekonomik göstergeler normalleşmeyi işaret ediyor. Döviz rezervine baktığımızda ise bırakın azalmayı artıyor.  Dolar düşüyor, borsa yükseliyor. Merkez Bankası rezervlerimiz artmıştır. İşsizlik ve faiz oranları yüzde 10'nun altında kalmaya devam ediyor. Eskiden OHAL ilan ettiğimizde insanlar marketlere koşardı, stoklar yapılırdı. İnsanlarımız ne marketlere nede bankamatikleri hücum etmemiştir. İnsanlar meydanlara koşmuştur

TÜM PROJELER DEVAM EDİYOR

26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. 3. Havalimanı, bölünmüş yollar bütün projelerimiz devam ediyor. Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak. 14 yıldır bizimle yol yürüyen hiçbir uluslararası yatırımcı kaybetmedi. 

TÜRKİYE YÜZDE 4 BÜYÜYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatırımcılara Türkiye'nin bu yıl yüzde 4 büyüme rakamını koruyacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ekonomik göstergeler normalleşmeyi işaret ediyor. Ekomoik göstergeler hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor. Yıl sonuna kadar %4'lük büyüme oranını koruyacağımıza inanıyorum. Türkiye'de serbest piyasa ekonomisi kesintiye uğramayacak" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİB'i kapatacağız

TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE

Bundan önce Türkiye 1980’li yılların ortasından beri silahlı terör örgütlerinin saldırısına hep maruz kalan bir ülkeydi. İşte şimdi de yine bunları yapıyorlar. Zaman zaman yaşadığımız sosyal, siyasi ve ekonomik taarruzların da bunlardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu ülkeden endişelenmeyin. Bu ülke güvenli bir ülke. Biz bütün terör eylemlerini, hatta biz Belçika’ya teröristlerin adlarını verdik ama onlar hayır terörist değil diye saldılar. Sonra gittiler havaalanında kendilerini patlattılar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)