BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat: Fiyatları indirin----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat: Fiyatları indirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat: Fiyatları indirin
10 Ağustos 2022 - 07:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partinin MKYK toplantısında enflasyonla mücadele için talimatlar verdi. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kâr amaçlı olmadığını hatırlatarak fiyatların düşürülmesini istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerin kâr amaçlı kurulmadığını belirterek, fiyatların düşürülmesi talimatı verdi.

Enflasyon rakamları temmuzda yüzde 80’e dayanırken, gıda enflasyonu ise yüzde 94 olarak açıklandı. Bu rakamlarla Türkiye tüm dünyada gıda enflasyonu yaşayan ülkeler sıralamasında 4'üncü sırada yer alıyor. Türkiye’de fiyatlar artarken dünya gıda fiyatlarında gerileme yaşandı.

Et ve Süt Kurumu'nun ardından Tarım Kredi de ucuz gıda için devreye giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki akşam gerçekleştirilen MKYK toplantısının ana gündemi gıda ürünlerindeki fiyat artışları oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda vatandaşın enflasyona karşı korunması için yeni tedbirler alınacağını söyledi. Bu kapsamda Et ve Süt Kurumu'nun indirimli et satışı uygulaması başlattığını hatırlatan Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ürünlerde de indirim yapılması talimatı verdi. Erdoğan “Vatandaşın gıda fiyatlarının artışına karşı korunması lazım. Bu nedenle Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan ürünlerde de indirime gidilmesi gerekiyor. Bu kurumlar kâr amacı gütmüyor. Gerekirse maliyetine satılsın. Tarım Kredi Marketlerin sayısını hızla artıralım. Daha önce de söyledim. Vatandaş ucuz gıdaya ulaşsın” dedi.

Elektrik kesintileri araştırılacak

Kirişci'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan elektrik kesintilerinin tarımsal sulamayı olumsuz etkilediğini bildirmesi üzerine toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de çağırıldı.
Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılmasını isteyerek, “Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın” talimatı verdi. 

Erdoğan ayrıca, enflasyonla mücadeleye dönük önlemlerini devam edeceğini belirtirken, seçime gidilirken, sahada olacaklarını, il mitingleri ve toplu açılışlarda vatandaşla buluşmaya devam edeceklerini de ifade etti.

Tarım Kredi, üreticinin borçlarını yapılandırıyor

Tarım Kredi Kooperatiflerinin ürün alımları 3.3 milyar TL’ye ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile görüşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)