BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
21 Ocak 2019 - 14:50 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOBB 10. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası"nda konuştu, sert mesajlar verdi.

Türkiye Ekonomi Şurası iki yıl aradan sonra toplandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB ) İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nın açılış konuşmasını Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bu çatı altında bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle büyüttük. İşadamlarımızı, yatırımcılarımızı dış dünyaya sizlerle birlikte açtık. İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. Yeni nesillere 2023 ve 2071 vizyonumuzu sizlerle birlikte emanet edeceğiz. Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU...

Türkiye'nin en büyük sorunu dışarıda rekabet ettiği güçler değil, kendi içimizdeki kifayetsizlerdir.

Bunlar kendi insanlarına güvenmedikleri için hep birilerinin gölgesi altında, birilerinin emrinde hareket etmişlerdir.

Herhalde bunlar sanıyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille indi. İçerideki insanları ve imkanları da bir kaya kovuğundan çıktı... Bunlar böyle zannediyor. Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor. 2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik.

 Osmanlı'yı ve daha önceki ecdadı Avrupa kapitalizmiyle değerlendirmeye kalkanlar orada aradıklarını bulamıyorlar. Dönemin şartları gereği iktisadi sistemin omurgasını oluşturan Osmanlı toprak sistemi başlı başına bir dünyadır.

BİZİM ECDADIMIZ BIRAKIN GERİ OLMAYI, AVRUPA'NIN ÖNÜNDE YER ALIYORDU

Mesela 17'nci ve 18'inci yüzyıllarda kuyumculuk, boyacılık, deri ve dokuma işleri aynı zamanda ülkenin ciddi ihracat kaynağı haline dönüşecek şekilde ilerlemişti. Fransız konsolosunun hayretle ülkesine bildirdiğini görüyoruz. Fransız iş adamı, Osmanlı'da üretilen gümüş tellerin daha kaliteli oluşundan hayranlıkla söz ediyor. Kumaş boyada öyle ileriye gitmişti ki Avrupa'daki bir çok firma ipliklerini İzmir'e getirip boyatıp sonra ihraç ediyordu. Bu dönemde İstanbul'daki boya, ayakkabı imalatı, bakır kalayı gibi alanlardaki başarılı ustalardan bazılarının çok cazip imkanlarla Avrupa'ya transfer edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bizim ecdadımız bırakın geri olmayı, Avrupa'nın önünde yer alıyordu. Elbette hakkın ve halkın yanında olmanın bir bedeli vardı.

Avrupa'nın kitlesel sanayi üretimine başlamasının ardından Osmanlı da boş durmamış, kendi ihtiyacını karşılamaya yönelik bir takım hamleler yapmıştır. Bu dönemdeki reformların her biri, iktisadi reformlarla da desteklenmeye çalışılmıştır.

Ülkemizde halen faaliyet gösteren pek çok kurumun 150 yıllık, 200 yıllık geçmişi vardır. Biz de 2200 yıllık devlet geleneğimizin günümüz ihtiyaçlarına uygun yeni bir aşaması olarak gördüğüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geleceğe büyük bir miras bıraktığımıza inanıyorum.

KUR FAİZ ENFLASYON ÜÇGENİNDEKİ DALGALANMADA MAALESEF BAZI KESİMLER İYİ BİR İMTİHAN VEREMEDİ

Dikkat ederseniz biraz önce iktisadi sistemi adalet temelinde kurduğunu söyledim. Kur faiz enflasyon üçgenindeki dalgalanmada maalesef bazı kesimler iyi bir imtihan veremedi. Dalgalanmayla asla orantılı olmayan fiyat artışlarıyla ilgili örnekler her gün karşımıza geliyor. Mal ve hizmet fiyatlarında bu akıl ve ahlak dışı artışların sebebi üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Devlet, teşviklerle, indirimlerle, yapılandırmalarla, bu süreçte reel sektörümüzün ve milletin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birileri piyasanın şartları kılıfıyla fırsatçılığa yönelmesi üzüntü vericidir.

SAYIN TRUMP İLE DÜN AKŞAM YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE...

Sayın Trump ile dün akşam yaptığımız görüşmede ABD ile ticaret hacmimizi 75 milyar dolara yükseltmek konusunu yeniden masaya yatırdık. Trump, ben konuyu açmadan "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar" dedi.

MÜNBİÇ'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ

Biz Cudi'de Gabar'da teröristlerle mücadele etmiyoruz. O bizim için ikinci plan. Birinci plan, sınır ötesinde terörle ve teröristlerle mücadele ediyoruz. Bu vesileyle Afrin şehitlerimize, Zeytin Dalı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi bu mücadele kolay bir mücadele değil, bundan sonra da kolay olmayacak. Mücadeleyi sürdüreceğiz. Kim olursa olsun, en ufak bir saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler.

TÜRKİYE GERÇEK GÜCÜNÜN FARKINA VARDI

Türkiye gerçek gücünün farkına vardı. Bizi oyalayanların amacının sınırlarımızı DEAŞ, PKK/YPG terör örgütleri vasıtası ile delik deşik etmek olduğunu oraları kontrol altına aldığımızda daha iyi gördük.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ya21 Ocak 2019 22:36

    sorun şu.köylude artık msrketten sütalıyor,peynır alıyor,et alıyor,meyva sebze soğan alıyorsa ki gözlerimle gördum meşhur o markette. bu iş de başka iş var kardeşim. çiftçi ekmiyor üretmıyor

  • Hurdacı21 Ocak 2019 21:48

    Tarım il müdürlükleri ne iş yapar merak ettim şimdi. Bu güzel vatan da toprak var ama neyse 

  • Tiktokcu21 Ocak 2019 18:50

    Bugun pazara gittim marketten %50 pahali pazar mi olur , kereviz 10 ispanak 7 domates 5 karnabahar 6 havuc 5 lira yeminle iiii geciriyirlar pazarda markette bunlari yuzde 30 dusuk aldim ekonomi bitmis allah asgari ucretliye sabir versin :: baskanlikla cosacagiz

  • bide21 Ocak 2019 16:59

    Senin ülkende soğan az, stokcu denıyo. stoklar eridi, ithalat diyoruz. Planla yapılsa çiftçi ekse, üretse...ne stokculuk olacak, nede itahata gerek kalacak, hatta ihracat olacak. sorun üretmeyen, m2 ye göre desteklema parası alan, mazotu, gübresi fiyatı artan maliyetleri çoğalan ....ektiğin para edecek gibi oldumuda onca maliyete rağmen kar ederim diye beklerken, ithalatla zarara dönen emeğinin karşılığını alamayan,..destek deil, devamlı müdehalelerle  itahalatlarla zarar edenleri uzandırıp bıktıran bir modelle çiftçide  üretmez oldu... çiftçi ne ekse, maliterler artıyor, urun satışı pahalı denılıp, itahaltla fiyat zarar nontaya çekılıyor. tarım bakanı ekim biçim program ve gerçekten üreteni,toprakla upraşanı desteklesına rtık

  • marketçi :)21 Ocak 2019 16:53

    pazarcı tek kişi. işçisi yok, kira yok,kdv yok,fatura fiş kesmez.elektrık yok.stopaj yok.eleman gideri yok...market; 1 işçi maşı2 bin tl+sgk 600 tl. kira masrafı var, stopaj var, kdv var,elektrık7 ısıtma,sogutma, yani pazarcı =masrafı az... market kayıtlı ve eleman masrafı ile maliyet daha yuksek. ama bunu nasıl danışmanları anlatmaz cuhmurbaşkanına ? orası garip... markette 10 elma, hepsi kaliteli,seçmece,fire tuketiciye yansımaz. pazarcı 10 elma al 2 tanesi evde çöp olur yani bozuk malıda sana satar 10 yerine 8 elma almış oluyon : )) 2 elma parası ekle 1 kg fiyat artmış oluyor aslında... markette 2 elma alırsın. pazarda yarım kg yani israf oluşturur..markette iade var, ama pazarcı bida göremezsin bile... marketçi vergisini öder, pazarcının vergi ve fiş kesmesiyok, kayıt dışı... yani olaylar yanlış ve bilgisizce tartışılıyor...

  • SAİT21 Ocak 2019 15:53

    MARKET FİYATLARI DÜŞMÜYOR ENFLASYON DÜŞÜYOR ...ACABA ENFLASYON YANLIŞ MI HESAPLANIYOR

  • :)21 Ocak 2019 16:54

    Tuik veri açıklıcana , hangi marketten yiyecekleri aldını açıkalsada ucuz ucuz sebze meyve yesek artık :D turik ucuza buluyo nerden alıyorsa 

  • Okie Dokie21 Ocak 2019 15:19

    Ekonomimize saldırı yapan ABD değil miydi? Kafam karıştı şimdi.

  • ...21 Ocak 2019 15:03

    Cin şişeden çıktı artık...