BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabil şartı----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabil şartı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabil şartı
20 Temmuz 2021 - 07:39 www.finansgundem.com

Bayram namazını Hala Sultan Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı, önemli açıklamalarda bulundu. Kabil'deki görev için şartlarının olduğunu belirten Erdoğan, Azerbaycan'ın KKTC'yi tanıması konusunda tereddüt bulunmadığını ifade etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. Yıldönümü nedeniyle bulunduğu KKTC'de bayram namazı kıldı. Lefkoşa'daki Hala Sultan Camii'ndeki namaz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bazı rahatsızlıkları olan Taliban ile Afganistan konusundaki süreci görüşeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Tüm insanlığın barışına vesile olmasını diliyorum. Her şeyden önce bizim bugün burada bulunuşumuzun da ayrı bir sebebi var. Kuzey Kıbrıs’ın kurtuluş mücadelesinin 47. Yıl dönümünü aynı zamanda kutlayacağız. Ve iki bayramı bir arada kutlama fırsatını buluyoruz. Bununla birlikte bugün toplu açılışlarımız var. Bu toplu açılışlarımızla birlikte de Kuzey Kıbrıs’ımıza ayrı bir canlılık altyapı da üstyapı da getirme fırsatını bulacağız. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum. İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum."

"Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz"

"(Kabil Havalimanı'nın güvenliği) Sorunsuz bir dönem, sorunsuz bir zaman insanlığın yaşamı boyunca olmamıştır ve olmayacaktır. Tabi bu sorunlar karşısında çözümlerimiz ne olacak? Nasıl çözümler üreteceğiz? Dikkat edilirse egemen güçler, emperyalist güçler Afganistan’da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Bundan öncede Afganistan’da daha nice sorunlar yaşadık. Ve Afgan halkı dirayetiyle, iradesiyle bu emperyal güçlere karşı mücadelesini verdi ve bu mücadeleden de zaferle çıktı. Daha sonra tekrar bu emperyal güçler malum Afganistan’a girdiler. 20 yılı aşkın zamandır oradalar. Ve bizde bütün bu emperyal güçler karşısında Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Ve orada onlarla beraber öncelikli olarak da Kabil Havalimanı’nın korunmasını, bunun yanında insani noktada Afgan halkına her türlü desteği verme mücadelemizi sürdürdük.

Şimdi yeni bir dönem var. 3 ana otorite burada görülüyor. NATO, Amerika ve bunun yanında da Türkiye. Ve bizden şu anda Amerika çekilme kararını verdi. Ama Kabil Havaalanı’nın bizim tarafımızdan zaten 20 yıldır işletiliyor. Bundan sonra da işletilmesini istediler. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz. Ama olumlu bakarken tabi Amerika’ya bizim bazı şartlarımız var. Bir, diplomasi noktasında Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek. Hangi gücü varsa lojistik anlamda bunları Türkiye’ye devredecek. Ve bir diğeri de burada bu süreç içerisinde çok ciddi bir mali, idari noktada sıkıntılar olacak. Bu noktada da gerekli desteği Türkiye’ye verecek. Eğer bunlar sağlanabilirse biz Türkiye olarak bu süreçte Kabil Havaalanı’nın işletimini ele almayı düşünüyoruz.

"Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla ilgili ters bir yanı yok"

Bu arada Taliban’ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Taliban’la da bu süreci görüşmek suretiyle nasıl ki Amerika ile bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa herhalde Taliban, Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü, Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum. Ve Doha’dan oraya akan bir süreç var. Bu süreci de iyi değerlendirebileceğimizi düşünüyorum.

(Azerbaycan'ın KKTC'yi tanıması) Bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey yok. Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de müjdeyi açıkladı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de müjdeyi açıkladı

 

Erdoğan'ın KKTC'de verebileceği 5 müjde