BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı için tarih verdi!----

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşı için tarih verdi!
30 Nisan 2021 - 14:09 www.finansgundem.com

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli aşı ile de şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içerisindeler. Eylül-Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ankara'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"RUSYA'DAN CİDDİ MİKTARDA SPUTNIK V AŞISI GELECEK"

Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Elimizde zaten aşımız var. Yeteri derecede var. Rusya'dan şu anda yine yaptığmız görüşmelerle Sputnik V aşısı inşallah geliyor gelecek. Görüşmelerimizi yaptık. Gerekirse sayın başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Ciddi miktarda Sputnik V aşısı Rusya'dan gelecek. Bu arada Biontech, Almanya'dan onun verilmiş sözü var. O da inşallah gelecek.

"YERLİ AŞI DA EYLÜL-EKİM GİBİ ÜRETİME GEÇİLEBİLİR"

Yerli aşı ile de şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içerisindeler. Onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum. Eylül-Ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum.

KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, inanmıyorum. Onlar hiç bir zaman dürüst davranmadılar. (Cenevre'deki Kıbrıs görüşmeleri) Şimdi 2-3 ay sonrasına atıldı ve ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller. Yalan söylediler, aldattılar onun neticesinde yapılan referanduma da saygı duymadılar. Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Dürüst davrandıkları zaman bizden dürüstlüğü görecekler. Dürüst davranmazlarsa anlaşmaya varamayız."

Yerli aşıda önemli bir aşama daha tamam!

 

BM'den Kıbrıs açıklaması