BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan Babacan için ne dedi----

Cumhurbaşkanı Erdoğan Babacan için ne dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Babacan için ne dedi
13 Mayıs 2021 - 07:44 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babacan'ın siyaset dünyasına bomba gibi düşen itirafı için konuştu: İçimizdeki Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyorlar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, 2018'de Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olması için çalıştığı itirafı, siyaset dünyasında konuşulmaya devam ediyor. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyla ilgili olarak kaleme aldığı “Siyasi ikiyüzlülüğün belgesi” yazısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla aradığını yazdı. 

Selvi, köşesinde bugün Erdoğan'ın telefonda söylediklerini yazdı. 

İşte o yazıdan bir bölüm: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yazını okudum. Teşekkür etmek için aradım” diye söze başladı.

Doğrusu İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırılarının sürdüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail zulmünün engellenmesi için dünya liderleriyle görüşmeler yaptığı bir sırada aramasına şaşırmıştım. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan telefonu bağlarken, Cumhurbaşkanı’nın bir görüşmesi nedeniyle kısa bir süre beklemek zorunda kaldım. Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiğinin tam ortasında aramıştı.

MESCİD-İ AKSA’YA SAHİP ÇIKMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Filistinlilere sahip çıktığı, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların durması için gayret gösterdiği için teşekkür ettim. Erdoğan, “Tabii ki yapacağız” dedi. Bu benim misyonum dercesine bir hava içindeydi.

‘İÇİMİZDEKİ MESCİD-İ AKSA’LARI YIKMAK İSTİYORLAR’

Kısa konuşmamız sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir cümleyi iki kez kullanması dikkatimi çekti.

Mescid-i Aksa’ya saldırıları konuşurken Cumhurbaşkanı “İçimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak isteyenlere karşı yazınız çok güzel oldu” dedi.

İKİNCİ KEZ MESCİD-İ AKSA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmamız sona ermeden siyasi ikiyüzlülük ve ihanet konusu gündeme geldi.

Osman Bölükbaşı, partisinden milletvekili seçilip, ilk fırsatta Demokrat Parti’ye geçen milletvekilleri için, “O kadar ihanet gördüm ki, gönlüm Karacaahmet Mezarlığı’na döndü” demişti.

Elinden tutup cumhurbaşkanı, başbakan ve bakan yaptığı kişilerin ihaneti karşısında Erdoğan’ın ne düşündüğünü merak ettim. Kişisel bir şey söylemedi. Şahsını değil, davayı ön plana çıkardı.

“Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi.

Peki uluslararası sistem Erdoğan’ı neden yıkmak istiyor, Erdoğan’ı tasfiye planında yer alanlar neye hizmet ediyor?

Erdoğan bir cümle ile yanıtını verdi.

“Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi.

ERDOĞAN’DAN NEDEN RAHATSIZLAR

İsrail’in bombardımanı altındaki Filistinlilere sahip çıkan kim? Sadece Erdoğan çırpınıyor. Arap dünyasından ses çıkıyor mu?

Zaman zaman uluslararası sistem Erdoğan’dan neden rahatsız, diye düşünüyorum. Askeri vesayeti geriletip, 15 Temmuz’da ABD-FETÖ ortak darbesini püskürten, başörtüsü yasağını kaldırıp Ayasofya’yı açan, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarıyla sınırımızda oluşturulmak istenen PKK garnizon devleti kurma planını parçalayan, Mavi Vatan’ı kazandırıp, Libya’da Hafter darbesini önleyen, Karabağ’da Azeri kardeşlerimizin zafer kazanmasından büyük payı olan Erdoğan’dan niye rahatsız olmasınlar ki? Benimki saf bir soru.

BİR DÖNEMİN DAVA ARKADAŞLARI

Uluslararası sistem elbette ki Erdoğan’ı tasfiye etmek ister.

Ama asıl önemli olan, bir dönemin dava arkadaşlarının burada üstlendiği rol ve neye alet oldukları konusu...