BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı adaylarına bağış desteği ile ilgili flaş açıklama----

Cumhurbaşkanı adaylarına bağış desteği ile ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı adaylarına bağış desteği ile ilgili flaş açıklama
16 Mayıs 2018 - 15:34 www.finansgundem.com

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak adayların alacağı bağışlarla ilgili kriterleri belirledi.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak adayların seçim kampanyaları için önemli finans kaynaklarından biri bağış ve yardımlar olacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ilgili kararı uyarınca adaylar, adaylığın  kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış alabilecek.

Adaylara, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel  kişilerden ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım  yapılamayacak.


 

Adaylar sadece nakdi yardım alabilecek, ayni yardım kabul edemeyecek.

Bir kişinin her bir adaya yapabileceği nakdi yardım miktarı, her bir  tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan  her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 13 bin 916 lirayı geçemeyecek.

Bağış ve yardımlar, veraset ve intikal vergisinden muaf olacak.  Adaylar ödünç niteliğinde para kabul edemeyecek.

Adaylar 2 bin liraya kadar nakdi yardımları makbuz karşılığında ve  aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabilecek. Bu miktarın üzerindeki nakdi  yardımlar ise adayların "Seçim Hesabı" olarak açtırdıkları ve YSK'ye  bildirdikleri bir banka hesabına, bağış yapan tarafından yatırılacak.

Bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılacak ve başka  bir amaç için tahsis edilemeyecek.

Adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar  geçen dönemde bağış ve yardımlar ile yapılan harcamalar YSK tarafından tasdik  edilen listelere kaydedilecek.

YSK tarafından incelenecek

Seçim hesapları, bağış, yardım ve harcamalara ilişkin tüm bilgi ve  belgeler ile kullanılmayan makbuz ve listeler, seçim sonuçlarının kesinleşmesini  izleyen on gün içinde YSK'ye tutanak karşılığında teslim edilecek.

YSK bir ay içinde, adaylara ait seçim hesaplarını, bağışları ve  harcamaları inceleyerek varsa usulsüzlükleri ve öngörülen limitlerin aşılıp  aşılmadığını tespit edecek. Bu aşamada tespit edilen eksikliklerin giderilmesi  amacıyla YSK tarafından adaylara 30 gün süre verilecek.

Bağış ve yardımlardan belirtilen limiti (13 bin 916 TL) aşan miktar  ile harcanmayan kısım Hazineye intikal ettirilecek. Kurul bu görevi yerine  getirirken Sayıştay Başkanlığı ve gerekli görülen diğer ilgili kamu kurumlarından  yardım alabilecek.

YSK tarafından yapılan inceleme sonuçları kesin olacak ve incelemenin  tamamlanmasını müteakip bir ay içinde ilan edilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)