BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇukurova Havalimanı için büyük gün!----

Çukurova Havalimanı için büyük gün!

Çukurova Havalimanı için büyük gün!
15 Mart 2013 - 11:17 www.finansgundem.com

30 milyon yolcu kapasiteli iki havaalanından birisi olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yer teslimi bugün yapılacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından başta Mersin ve Adana olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın ihalesi 15 Aralık 2011 Perşembe günü yapılmıştı.
Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde tek teklif 357 milyon 71 bin 685 euro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti.
İhale sonucunun, DHMİ yönetim kurulu tarafından onaylanmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayından geçen proje için yer teslimi bugün yapılacakYap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı, tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacak ve inşasının 36 ayda bitirilmesi hedefleniyor.
YOLCU KAPASİTESİ 30 MİLYON OLACAK
İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve ihtiyaca göre kapasitesi artırılabilir şekilde planlanan havaalanının kapasitesinin, daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havaalanından birisinin Çukurova Bölgesel Havaalanı olması planlanıyor.
Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havaalanı, konumu itibariyle Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)