BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringCreditwest tahvilleri kapışıldı----

Creditwest tahvilleri kapışıldı

Creditwest tahvilleri kapışıldı
07 Haziran 2010 - 11:38 www.finansgundem.com

Creditwest Faktoring’in ikinci arzında 50 milyon liralık tahvil ihracına yatırımcılardan 103,6 milyon liralık talep geldi

Creditwest Faktoring, yine İş Yatırım aracılığı ile 2008 yılı Mart ayında başarılı bir tahvil ihracı gerçekleştirmişti. Bu ihracın itfasının ardından 2010 Haziran ayında gerçekleşen yeni tahvil ihracı da hem bireysel hem kurumsal yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.
İlk defa bir tahvil halka arzında önceden belirlenen yüzde 2,25-2,75 baz puan aralığında olmak şartıyla nihai “Yıllık Ek Getiri Oranı” Kurumsal Yatırımcıların tekliflerine göre belirlendi. Fazla talep nedeni ile yüzde 2,45’in üzerinde teklif veren Kurumsal Yatırımcılar’ın talepleri karşılanmadı.
İki yıl vadeli, değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli olan tahvil arzında 146 bireysel yatırımcıdan 36,1 milyon lira, 21 kurumsal yatırımcıdan ise 67,5 milyon liralık talep toplandı. Oluşan ilgi nedeniyle bireysel yatırımcı taleplerinin ortalama yüzde 41,6’si kurumsal yatırımcı taleplerinin ise yüzde 51,8’i karşılanabildi. Yatırımcılar 4 Haziran 2010 tarihinden itibaren faize hak kazanmaya başladılar.
Ana hissedarı mücevherat ve enerji başta olmak üzere finans, lojistik, gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösteren Altınbaş Holding olan Creditwest Faktoring, İMKB’de işlem gören 2 faktoring şirketinden biridir ve Türkiye’nin en verimli büyüyen faktoring şirketlerinden biridir. JCR Eurasia Rating, Creditwest Faktoring’in Ulusal uzun vadeli kredi notunu AA- görünüm stable olarak belirlemiştir.’ 
’ Yıllık Ek Getiri Oranı 245 baz puan, ilk kupon ödeme dönemi faiz oranı %5,55 Yüzde 2,45 olarak kesinleştirilen Yıllık Ek Getiri oranına göre ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 5,55 olarak belirlendi. İlk kupon ödeme dönemine ilişkin Faiz oranına göre hesaplanan yıllık bileşik faiz oranı ise yüzde 11,44 oldu.
İMKB Yönetim Kurulu’nun kararına bağlı olarak Creditwest Faktoring tahvillerinin 11 Haziran 2010 tarihinden itibaren İMKB’de işlem görmeye başlaması bekleniyor.



’ 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)