BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse’ten ‘süper butik’ yatırım bankası----

Credit Suisse’ten ‘süper butik’ yatırım bankası

Credit Suisse’ten ‘süper butik’ yatırım bankası
16 Şubat 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in yatırım bankacılığı birimi yeniden yapılanma konusunda umutlu. İsviçre bankasından ayrılacak olan yatırım bankacılığı girişiminin başındaki isim, Michael Klein, First Boston’ı kârlı olacak ‘süper butik’ yatırım bankası olarak tanımladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son yıllarda içerisine karıştığı skandallarla adından sıklıkla söz ettiren İsviçre bankası Credit Suisse yeniden yapılanma sürecinde. Yatırım bankacılığı birimini geçmişte satın aldığı First Boston markası altında yeniden inşa eden Credit Suisse yeni yatırım bankasının başına Michael Klein’ı getirmişti. Bloomberg’ün haberine göre, Michael Klein bankanın genel toplantısında yeni girişimin hissedarlarının hazır olduğunu ima etti.

Yeniden yapılanma planını desteklemek için personeli bir araya getirmeye çalışan Klein, yeni "süper butik" bankanın kârlı olacağına söz verdi. Açıklama aynı zamanda ikramiyeler açısından kötü bir yıl geçiren Credit Suisse bankacılarının bunu bir daha yaşamayacağına dair bir söz anlamı taşıyor.

Çarşamba günü gerçekleştirilen genel toplantıda Klein yeni girişimin sahibinin şirketteki herkes olacağını ve herkes tarafından ortaklaşa işletileceğini söyledi. Yeni kurulacak First Boston’ın başındaki isim olması beklenen Klein halihazırda yatırımcıları olduğunu ancak henüz isimlerinin açıklanmasının istenmediğini söyledi.

Klein, teşviklerinin girişimin başarısıyla uyumlu olduğunu ve sahibi olduğu Klein Group’un satışından elde edilecek varlıkların büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Credit Suisse, bu ayın başlarında üst üste beşinci çeyrekte zarar açıkladı ve sadece dördüncü çeyrekte toplam 1,39 milyar İsviçre Frangı (1,5 milyar dolar) kayıp verdi. Banka ayrıca, geçen yılın son üç ayında benzeri görülmemiş 111 milyar İsviçre Frangı değerinde varlık kaybetti. Credit Suisse CEO’su Ulrich Koerner endişeli yatırımcılara bankanın kaybettiği varlıkları geri kazanacağının sözünü verdi. Koerner’in geri dönüş planı ise yüksek volatiliteli yatırım bankacılığı birimini ayrı bir firma haline getirmek ve maliyet kesintisi yapmak.

Klein’ın ‘süper butik’ olarak tanımladığı yatırım bankacılığı girişiminin merkezi New York'ta olacak ve sermaye piyasaları ve danışmanlık hizmetleri sunacak.

Bankanın sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

İsviçre bankası, 9.000 çalışanın işten çıkarılmasını içeren bir yeniden yapılanmanın ilk aşamalarında. Banka bu ayın başlarında, 2022 için ikramiye havuzunu yaklaşık yarı yarıya azalttı. Koerner, bir Bloomberg’deki bir röportajında, ikramiyelerin kârlarla bağlantılı olması gerektiğini, bu nedenle bankanın zarar ettiği yıllarda çok az bir ödeme yapacaklarını veya hiçbir şey ödemeyeceklerini söyledi.

 

Credit Suisse'den rekor zarar

 

Credit Suisse'e bilgi sızdırma davası

 

Credit Suisse'te işten çıkarma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)