BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse'te yüzde 30 değer kaybı----

Credit Suisse'te yüzde 30 değer kaybı

Credit Suisse'te yüzde 30 değer kaybı
15 Mart 2023 - 17:20 www.finansgundem.com

ABD'de yaşanana banka iflaslarının etkileri sürüyor. İsviçre bankası Credit Suisse yüzde 30 değer kaybederken ABD'li develer Citigroup ve Wells Fargo da piyasa öncesi işlemlerde yüzde 5'lik düşüş yaşadı.

ABD'de başlayan bankacılık krizinin diğer bankalara sıçrama endişeleri büyürken daha önce zor günle geçiren Credit Suisse tarihi bir değer kaybı yaşayarak yüzde 30 geriledi.

Öte yandan ABD’nin önde gelen banka hisseleri Avrupa bankalarının Credit Suisse Group AG’nin yaşadığı rekor düşüşle birlikte gerilemesi sonrası piyasa öncesi işlemlerde değer kaybetti.

Bloomberg'te yer alan habere göre, yaşanan düşüş, Credit Suisse’in en büyük hissedarı olan Saudi National Bank’ın zor günler geçiren İsviçre bankasına daha fazla mali yardım sağlamayı reddetmesinin ardından Avrupa bankalarıyla başlamıştı. Stoxx 600 Bankalar Endeksi yüzde 7’ye varan düşüş yaşarken Credit Suisse hisselerinde değer kaybı tarihindeki en kötü gün olarak kayda geçerek yüzde 30’u buldu.

ABD’de Citigroup ve Wells Fargo yüzde 5’lik düşüş yaşarken SPRD S&P Bank ETF yüzde 4 düştü. Öte yandan Bank of America, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Goldman Sachs hisselerinde de düşüş gözlendi.

Daha büyük bankalardaki düşüş, yeni müşterilerden gelen milyarlarca doların bölgesel bankalara olan güven sarsması sonrasında geldi. Bank of America’nı yeni müşteri fonların 15 milyar dolardan fazla giriş olduğu gözlendi.

Silicon Valley Bank, Silvergate Capital Corp. ve Signature Bank'ın iflası, son günlerde müşterilerin mevduatlarını çekmesi ve yatırımcıların daha küçük bankaların hisselerini satması nedeniyle sektörde krizin yayılmasına ilişkin korkuları artırdı.

Düzenleyiciler, güveni artırmak için olağanüstü adımlar atarken bunların başında tüm ülkenin mevduatlarını korumak için bankalara bir mevduat destek aracı getirdiler. Öte yandan Fed de orta ölçekli bankalar için daha katı gözetim kuralları düşündüğünü kaydetti. Salı yaşanan ralliye ragmen KBW Banka Endeksi Çarşamba gününden bu yana yüzde 19 geriledi.

İşlemler kapatılmıştı

Credit Suisse payları en büyük destekçisi Suudi National Bank'ın daha fazla mali yardım sağlamayacağını açıklamasının ardından yüzde 20'nin üzerinde düşüş gösterdi.

Banka payları en son yüzde 21,7 düşüşün ardından işleme geçici olarak kapatıldı.

Credit Suisse’in hisselerinde tarihi düşüş

 

Credit Suisse'in müşterileri geri dönmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)