BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse’te yeniden istifa depremi----

Credit Suisse’te yeniden istifa depremi

Credit Suisse’te yeniden istifa depremi
04 Ocak 2023 - 12:51 www.finansgundem.com

Son 2 yıldır yatırım bankacılığı bölümündeki 70 genel müdürünü kaybeden Credit Suisse’te istifalar sonlanmıyor. Avrupa yatırım bankasında eş başkanlık yapan ve en önemli bankacılarından biri olarak gösterilen Cathal Deasy bankadan ayrılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse’in Avrupa Yatırım Bankası Eş Başkanı Cathal Deasy istifa etti. Deasy İsviçre bankasındaki eş başkanlık rolüne sadece 3 ay önce getirilmişti. Ayrılık haberi skandallarla boğuşan dev bankadaki istifa dalgasının yeni yılda da devam edeceğini gösterir nitelikte.

Deasy eylül ayında Credit Suisse’in sermaye piyasaları ve yatırım bankası eş başkanlığına getirilmişti. Financial News istifa haberini bankaya yakın kaynaklara dayandırıyor. Deasy Credit Suisse’in en başarılı sözleşme bankacılarından biri olarak dikkat çekiyor. Tecrübeli bankacı 2016 yılında Deutsche Bank’tan İsviçre bankasına katılarak Avrupa’daki şirket evliliği ve satın alma (M&A) işletmesine liderlik etmişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Credit Suisse iflas eden aile yatırım firması Archegos Capital ile olan bağlarını açıkladığı Mart 2020’den bu yana üst düzey sözleşme bankacılarının istifasını engellemekte güçlük çekti. Banka skandal nedeniyle 5,5 milyar dolarlık zarara uğramıştı. Üstelik bu skandal bankanın karşı karşıya kaldığı sorunların sadece biriydi.

İsviçre bankasında art arda gelen krizlerin ortasında Deasy’e ekstra sorumlular verildi. Avrupa yatırım bankasındaki eş başkanlık görevinin yanı sıra Deasy aynı zamanda M&A küresel eş-başkanlığını da yapıyor. Bu pozisyon aynı zamanda sözleşme biriminde sermaye faaliyetlerini yeniden şekillendirmek için kilit bir rol niteliğinde.

Eylül ayında EMEA (Avrupa, Orta doğu ve Afrika birimi) eş-başkanlığa getirilen Deasy, Giuseppe Monarchi ile birlikte bu görevi yürütüyordu. Tecrübeli bankacı bu role Jens Welter’in Citigroup’a transfer olmak için bankadan ayrılması sonrasında getirilmişti.

Welter’in Citigroup’ta bankacılık sermaye piyasaları eş başkanlığı için Nacho Gutiérrez’in yanına transfer olması Credit Suisse’te deprem etkisi yaratmıştı. Welter, hem Credit Suisse'in EMEA biriminde sözleşme bankacılığı başkanıydı hem de ABD'de David Wah’la birlikte küresel bankacılık biriminin eş başkanıydı.

Financial News’in haberine göre istifanın ardından Credit Suisse’in EMEA’daki yatırım bankacılığı işletmesine Monarchi tek başına liderlik edecek. Haberde söz konusu notun Wah tarafından bankanın çalışanlarıyla paylaşıldığı belirtildi ve bu bilgi bankanın sözcüleri tarafından da onaylandı.

Credit Suisse’in Küresel M&A Başkanlığı görevini ise Deasy’le birlikte eş başkanlık görevi yürüten Steven Geller tek başına üstlenecek. EMEA birimi tüketici ve perakende M&A başkanı olan kıdemli bir Credit Suisse sözleşme bankacısı William Mansfield, EMEA bölgesindeki M&A biriminin başına geçecek.

Mart 2020’den bu yana Credit Suisse’in yatırım bankacılığı biriminden yaklaşık 70 genel müdür ayrıldı. Banka, özellikle teknoloji ve sağlık gibi yüksek büyüme gösteren sektörlerde işe alımlar yaparak açığı kapatmaya çalıştı.

Kasım ayında açıklanan bankanın ikinci strateji revizyonuna göre 2025 yılının sonuna kadar bankada 9.000 çalışanın işine son verilecek. Bu değişikliklerin bir parçası olarak, Credit Suisse'in yatırım bankacılığı birimi, CS First Boston adlı ayrı bir işletmeye dönüştürülecek. Banka 1990'larda satın aldığı First Boston bankasının marka ismini canlandırmayı hedefliyor.

Yöneticiler, yeni iletmenin bir ortaklık modeli sunacağını ve merkezin sözleşme bankacılığı yapmak için en büyük ücret havuzu olan ABD'de kurulacağını belirtiyor. Avrupa merkezli sözleşme bankacıları ise bölgeye odaklanamamaktan endişeleniyor ve İsviçre bankası da üst düzey yöneticilerini kaybetmeye devam ediyor.

Aralık ayında, Credit Suisse’in İtalya CEO'su Andrea Donzelli, Jefferies'te sunulan üst düzey bir rol için bankadan ayrılmıştı. Donzelli’nin yerine Paolo Celesia ve Michele Pangrazzi getirilmişti.

Dealogic verilerine göre, Credit Suisse geçen yıl yatırım bankacılığı ücretlerinden 1,9 milyar dolar kazandı. Bu rakam 2021'e göre %58'lik bir düşüşü işaret ediyor.

Credit Suisse’in en büyük sorunu kayıp müşteriler

 

Credit Suisse 12 yıllık bankacısını kaptırdı

 

Credit Suisse'in son analisti de istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)