BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse’in yatırım bankacılığı yenilgisi----

Credit Suisse’in yatırım bankacılığı yenilgisi

Credit Suisse’in yatırım bankacılığı yenilgisi
27 Temmuz 2021 - 15:15 www.finansgundem.com

Credit Suisse Archegos ve Greensill skandallarından aldığı darbelerin ardından, yatırım bankacılığı alanında İngiltere bankası Barclays’e yenildi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays yakın zamanda yatırım bankacılığı gelirlerinde Credit Suisse’i geride bıraktı. Bu durum ise İngiltere bankası Barclays’in uzun zamandır sürdürdüğü büyük oyuncu olma savaşında başarılı olduğunun sinyallerini verdi. Credit Suisse’in son dönemde Archegos ve Greensill skandallarından aldığı darbeler de, Barclays’in pazar payı kazanmasına fırsat yarattı.

Londra merkezli banka, Zürih merkezli rakibini ikinci çeyrekte 1,26 milyar dolarlık yatırım bankacılığı gelirleriyle geride bıraktı. Dealogic verilerine göre bu rakam %4,1’lik bir pazar payına işaret ediyor. JPMorgan Chase ise 3,15 milyar dolarlık gelir ve %10,1’lik pazar payıyla lider yatırım bankası oldu. Barclays’in içinde yöneticiler Credit Suisse’in kilit müşterilerinden Archegos Capital ve Greensill Capital’ın iflaslarının yatırım bankacılığı birimine darbe vurduğunu söylüyor.

Bu durum ise Barclays için şirket alımları, borç yönetimi ve küresel şirketler için hisse satışları alanında Barclays’in pazar payını artırması için nadir bulunan bir fırsat yarattı. Wall Street Journal’ın haberine göre Credit Suisse sözcüsü açıklama yapmayı reddetti. Darbe alan rakibinin peşine düşen Barclays, Credit Suisse’den bazı bankacıları transfer etti.

Barclays’in CEO’su Jes Staley uzun süredir İngiltere bankasının yatırım bankacılığı birimini büyütmek için mücadele veriyordu. JPMorgan’ın eski yöneticisi Staley yatırım bankacılığı birimini ilerleterek ABD devi JPMorgan’ın İngiliz bir versiyonunu yaratmayı hayal ediyordu. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu çabalar pandemi döneminde hız kazandı ve bankanın yatırım bankacılığı gelirleri yükselişe geçti.

İngiltere bankasının yatırım bankacıları Barclays’i dünyada ilk beş arasında görme hedefini konuşuyor. Aynı zamanda bankanın ABD dışındaki birinci yatırım bankası olması hedefleniyor. En büyük beş yatırım bankası da ABD’de yer alıyor. Bu grup içinde yer almak ise Barclays’in Citigroup’u beşincilikten etmesi gerektiği anlamına geliyor. Barclays’in stratejisi satın alım ve birleşmeler ile sermaye piyasalarındaki gelirleri artırmak.

Her iki alanda da Credit Suisse oldukça güçlü. Barclays yakın zamanda New York’ta çalışan John Miller ve Jean-François Astier’i yatırım bankacılığı için oluşturulan yeni bir yönetim ekibinin başına getirdi. Bu hamle ise bankanın büyüme amacının sinyallerini verdi. Yeni ekip ise bankanın büyüme stratejisini uygulayacak. Bankayla ilgili son veriler ise çarşamba günü bilanço açıklamasında gelecek.

Macaristan Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

 

Garanti BBVA'ya Avrupa ve Türkiye'nin 'En İyi Bireysel Bankası' ödülü

 

Bankaların öncelikli riski: İklim değişikliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)