BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse’in en büyük sorunu kayıp müşteriler----

Credit Suisse’in en büyük sorunu kayıp müşteriler

Credit Suisse’in en büyük sorunu kayıp müşteriler
14 Aralık 2022 - 16:48 www.finansgundem.com

4,3 milyar dolarlık hisse satışıyla mali sorunlarını büyük atlatan Credit Suisse şimdiyse kaybettiği varlıklı müşterileri tekrar kazanma sorunuyla karşı karşıya.


FINANSGUNDEM.COM
– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse 4,3 milyar dolarlık hisse senedi satarak daha sağlam bir finansal zemin oluşturdu. Wall Street Journal’ın haberine göre şimdiye bankanın önündeki en önemli sorun belirsizlik dönemi sırasında paralarını çeken zengin müşterileri geri kazanmak.

İsviçre bankası skandallar ve mali kayıplarla geçen yılların ardından geri dönüş gerçekleştirmeye çalışıyor. 52 bin çalışanı olan Credit Suisse yatırım bankacılığı kolunu kapatıyor ve her altı bankacısından birini işten çıkarıyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre aralarında Suudi Kraliyet Bankası’nın da bulunduğu küresel yatırımcılar, yılları bulacak yeniden yapılanma sürecinin maliyetinin karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla son hisse senedi satışındaki hisseleri en düşük fiyatlarla satın aldılar.

Ancak Credit Suisse’in zengin müşterileri arasındaki itibarı ise hiç iyi bir konumda değil. Sonbahar aylarında bankanın hesaplarındaki toplam varlığın 10’da biri olan 67 milyar dolar hesaplardan çekildi. Para çekme işlemleri büyük ölçüde 166 yıllık bankanın başının belada olduğu ve iflasa yaklaştığı spekülasyonları ile tetiklendi. Söz konusu çıkışlar İsviçre bankasının hisse fiyatında düşüşlere ve şirketin tahvillerini temerrüde karşı koruma maliyetlerinde sıçramalara sebep oldu. Credit Suisse Başkanı Axel Lehmann geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada çıkışların büyük ölçüde durduğunu belirtti.

Cuma günü, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in analistleri, Credit Suisse'in yeniden yapılanmasında başarılı olabilmesi için müşteri güvenindeki çatlakların üstesinden gelmesi gerektiğini söyledi. Bankanın servet yönetimi biriminin kalıcı hasara uğraması durumunda kredi notlarının da baskı altında kalacağı konusunda uyardılar.

Rakip bankacılar ve analistler, Credit Suisse'in kaybedilen müşteri mevduatlarını ve yatırımlarını geri kazanmasının yıllar alabileceğini belirtiyor.

2021 yılında, piyasalardaki yükseliş sırasında, Credit Suisse'e yaklaşık 33 milyar dolarlık yeni net varlık girişi görülmüştü. 1 Ekim ile 11 Kasım arasında bankadan çıkan varlıklarsa 88 milyar dolardan fazlaydı.

Geniş bir müşteri varlığı tabanına sahip olmak, ücretlerin ve komisyonların bankanın ana gelir kaynağını oluşturması nedeniyle Credit Suisse'in toparlanması için çok önemli. Bu yıl, Credit Suisse art arda gelen çeyrek kayıplarıyla sermayesini tüketti. Kasım ayında bankadan paylaşılan öngörülere göre, İsviçre bankası dördüncü çeyrek için yaklaşık 1,6 milyar dolarlık bir vergi öncesi zarar açıklamayı bekliyor.

Bir Credit Suisse sözcüsü, "Piyasalardaki ters rüzgarlar müşterilerimiz için değişken bir ortama neden oluyor. Biz de tamamen müşterilerimize piyasalardaki oranlara uygun çeşitlendirme tavsiyeleri ve çözümleri sunmaya odaklandık" açıklamasında bulundu.

Credit Suisse, UBS Group’tan sonra varlıkları bakımından İsviçre’nin 2 numaralı bankası konumunda. Kendi iç pazarının dışında, Credit Suisse'in ana işi parayı yönetmek ve özellikle Asya'daki küresel zenginler için yatırım ürünleri yaratmaktır. Finans devi ayrıca şirketler için finansman sağlayan ve yatırımcıları ticaret piyasalarına bağlayan bir Wall Street yatırım bankasına sahiptir. Banka bu birimi elden çıkarmalar ve dış yatırımlar yoluyla küçültmeyi planlıyor.

Yakın zamandaki bir televizyon programında Lehmann müşterilerin hala bankayı çok sevdiğini ve çok az sayıda müşterilerinin bankayla bağlarını tamamen kopardığını belirtti. Credit Suisse'in müşteri ilişkileri yöneticileri, müşterilerine güvence sağlamak için son haftalarda yaklaşık 8.000 temasta bulundu.

Analistler, müşterilerin Credit Suisse'in zayıflamış durumu nedeniyle bazı yatırım ürünlerinde elde edilebilecek yüksek verimden faydalanamayabileceğini belirtiyor. Bankanın yapılandırdığı veya sattığı ürünlerin birçoğu kendi kredi kalitesine bağlıdır ve borçlanma maliyetleri son dönemde keskin bir şekilde artmış durumda. Bu ay, ABD'de 15 ayda olgunlaşan ve yıllık %7 faiz getirisi sağlayan tahvil ihraçları yapıldı.

Credit Suisse 4,3 milyar dolarlık sermaye artırımını tamamladı

 

Credit Suisse 12 yıllık bankacısını kaptırdı

 

Suudi Arabistan'dan Credit Suisse yatırım

 a

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)