BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse’e yeni darbe çalışanlarından geldi----

Credit Suisse’e yeni darbe çalışanlarından geldi

Credit Suisse’e yeni darbe çalışanlarından geldi
18 Mayıs 2021 - 16:54 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in Archegos skandalı nedeniyle 5,5 milyar dolar zarar etmesinin ardından, çalışanlarını kaybediyor. Credit Suisse’de çalışan en az 10 üst düzey yönetici, bankadan ayrılmayı planladıklarını dile getirdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suissse Archegos Capital Management’ın iflası nedeniyle 5,5 milyar zarar etmesinin ardından, üst düzey yöneticilerin göçüyle karşı karşıya. İsviçre bankasının ABD yatırım bankacılığı biriminde çalışan en az 10 üst düzey yönetici, bankadan ayrılmayı planladıklarını açıkladı. Bankadan ayrılan çalışanlar ise rakip bankalara yönelecek. Diğer çalışanlar ise seçeneklerini değerlendiriyor ve gelecek haftalarda işten ayrılan çalışan sayısının artacağı düşünülüyor.

Bill Hwang’ın aile yatırım şirketi Archegos tarafından yapılan yatırımlar mart ayının son günlerinde düşüşe geçti. Bunun üzerine Credit Suisse ve diğer bankalar büyük miktarda hisse pozisyonlarını zararına satmak zorunda kaldı. Credit Suisse Archegos’a en yüksek miktarda krediyi sağlayan banka oldu ve hisse pozisyonlarından çıkış yapmak için gecikti. Bankanın iflas eden finansman şirketi Greensill ile olan ilişkilerinin neden olduğu felaket de bankanın temettü ödemelerini kesmesine neden olmuştu.

İsviçre bankası kaybın yaşandığı dönemin ardından, üst düzey yöneticiler işten çıkarmıştı. Bankanın aldığı büyük darbeyle ilgili bilgiler yayılmaya başladığında Wall Street’teki rakipler ve insan kaynakları şirketleri ilgi göstermeye başladı. Barclays şirketten ayrılmak üzere olan bazı çalışanlara talip oldu. Credit Suisse’in Telekom ve Medya Uzmanı Ihsan Essaid, Barclays’in ABD Birleşme ve Satın Alımlar Eşbaşkanı olacak. Finansal kurumlar grubundan Chris Eby ve Nick Daly de Goldman Sachs ve Bank of America’ya transfer oluyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre, bankadan ayrılan çalışanların sayısı henüz tam olarak açıklanmadı. 

Credit Suisse’de çalışan birçok bankacı, bankanın Archegos gibi yatırımcılara hizmet veren üst düzey yatırım işlemleri biriminin başarısızlığı nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Archegos skandalı ise bankanın yatırım bankacılığı biriminin güçlü yönlerinini gölgeledi. Banka son dönemde çip üreticisi Advanced Micro Devices’ın Xilinx’i 35 milyon dolara satın alma sürecinde danışmanlık hizmeti verdi.

Aynı zamanda, finansgundem.com'un yaptığı derlemeye göre banka 7-Eleven’ın Japon sahibinin Speedway’i 21 milyar dolara satın aldığı anlaşmaya da danışmanlık yaptı. 2020 yılında, Banka Dealogic’in birleşme ve satın alımlar listesinde, tüm dünyada altıncı sıraya yerleşti. Bunun nedenlerinden biri Credit Suisse’in özel amaçlı satın alım şirketleri (SPAC) piyasasındaki ağırlığı. Bu alanda anlaşmalara verdiği danışmanlık hizmeti, geçtiğimiz yıl bankaya en yüksek geliri sağlayan alan oldu.

Bazı bankacılar Credit Suisse’in yönetiminin yaşanan kayıpların yarattığı endişeyi gidermek için çaba göstermediğini de dile getirdi. Nisan ayında Credit Suisse, Lloyds’un CEO’su António Horta-Osório’yu yönetim kurulu başkanı olarak transfer etmişti. Aynı zamanda Bank of America ve Goldman’da çalışmış olan Christian Meissner, yatırım bankacılığı biriminin başına getirilmişti.

Fintekler kredi kartı pazarını alt üst edecek

 

Dev yatırım bankasından teknoloji hamlesi

 

Sigorta ve emeklilik ürünleri Yapı Kredi Mobil’de!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen29 Mayıs 2021 20:05

    İtibar ve Deutsche Bank, Volkswagen (VW) ve dürüstlük gibi yan yana gelemeyecek iki kelime. BaFin (Alman BDDK sı) kontrolündeki WireCard ve GreenSill Bank'ın milyarlarca Avro'luk batışlarından sonra Almanlarla iş yaparken değil iki, beş kez düşünmek gerek.