BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse: Yeni milyonerler Çin’den çıkacak----

Credit Suisse: Yeni milyonerler Çin’den çıkacak

Credit Suisse: Yeni milyonerler Çin’den çıkacak
31 Ekim 2022 - 16:47 www.finansgundem.com

Dünya çapında milyonerlerin 2026 yılına kadar %40 artması bekleniyor. Credit Suisse raporuna göre bu milyonerlerin büyük kısmı ise Çin’den çıkacak.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, milyonerlerin sayısı artıyor ve önümüzdeki beş yıl içinde dünya çapında %40 daha fazla milyonerin ortaya çıkması bekleniyor.

Moneywise’ın haberine göre İsviçre bankası Credit Suisse 2022 Küresel Servet Raporu’nda 2026 yılına kadar küresel çapta 87,5 milyondan fazla milyoner olacağını öngördü. Rapora göre en fazla milyonerin bulunacağı ülke ise ABD değil. Bankanın raporuna göre 4 yıl içerisinde küresel çapta en fazla milyoner üreten ülke Çin olacak.

Milyon dolarlık sürpriz

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Kovid-19 pandemisi nedeniyle Çin ekonomisi büyük bir zarar görmüştü. Ülkede hâlâ devam eden Kovid-Sıfır politikaları dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin üretkenliğine ve ekonomik hakimiyetine darbe vurmuştu.

Ancak Credit Suisse raporu ülkede kişisel servetlerin 2026 yılına kadar %36 artarak 169 trilyon dolara çıkacağını öngörüyor. Çin borsalarındaki mevcut düşüşler göz önüne alındığında bu oldukça etkileyici bir yükseliş. Zira MSCI Çin Endeksi yıl başından bugüne kadar %30’un üzerinde düştü.

İsviçre bankasının raporu bir miktar iyimserlik taşıyor olabilir. Çin'deki ekonomik büyümeye ilişkin ciddi riskler söz konusu. Özellikle ABD ile jeopolitik gerilimler ve bazı Çin hisse senetlerinin Wall Street'ten çıkarılması için son tarihin 2024 olduğu göz önüne alındığında bu göz dolduran performansa ulaşılabilmesi oldukça zor. Bu arada, iki ülke arasındaki teknoloji, enerji ve telekom rekabeti hız kesmeden devam ediyor.

Dikkate alınması gereken bazı Çin ETF'leri

MoneyWise haberinde Çin borsa yatırım fonlarına yatırım yapmak isteyenler için düşük fiyatların uygun bir zaman oluşturduğu belirtildi. Credit Suisse, Çin ekonomisinin büyüklüğü göz önüne alındığında, diğer gelişmekte olan ülkelerden daha hızlı bir şekilde toparlanmasının muhtemel olduğunu belirtiyor.

Habere göre WisdomTree China eski Kamuya Ait İşletmeler Fonu (CXSE), iletişim hizmetlerindeki ve döngüsel hisse senetlerindeki büyük düşüş göz önüne alındığında cazip bir seçenek haline geldi. Ayrıca, fon diğer Çin ETF'lerinden daha az riskle gelişmekte olan pazarlara yatırım yapmasına izin veren devlete ait olmayan bir stratejiye sahiptir.

Büyük bir büyüme fırsatı arayanlar içinse, Gelişmekte Olan Pazarlar İnternet ve E-ticaret ETF'si (EMQQ) öneriliyor. İnternet ve e-ticaret sektörlerinin Çin'de olağanüstü bir büyüme potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor.

Teknoloji sektörünün toparlanması durumunda ise bu fon teknoloji sektörü ETF'leri arasında ABD'li meslektaşlarından daha düşük bir maliyetle öncülük edebilir.

Büyüme yaklaşıyor

ETF'ler, büyüyen sektörlere kolay erişim sağlar ve tek bir hisse senedine bahis ile gelen volatiliteyi en aza indirir. Bununla birlikte, Çin ekonomisinin toparlanmak için zamana ihtiyacı olduğunu ve altı çizilen negatif tablonun da kalkmak üzere olmadığını unutmamak gerekiyor.

Çin yatırımlarında da birçok yatırım stratejisinde olduğu gibi, sabır kilit bir öneme sahiptir. Çin, e-ticaret ve elektrikli araç üretiminde muazzam beklentilere sahip birkaç alanda büyümek için gücünü gösterdi. Moneywise yazarı Amy Legate-Wolfe Credit Suisse’in bir sonraki milyonerleri Çin’de gördüğünü ve yatırımcıların milyonerleri takip etmesinde fayda olduğunu belirtiyor.

Hong Kong ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 4,5 küçüldü

 

Çin'den ABD'ye: Pekin'i hedef almayı bırakmalı

 

Çin'in ham petrol ve elektrik üretimi arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)