BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse vergi kaçakçılığına ortak oldu----

Credit Suisse vergi kaçakçılığına ortak oldu

Credit Suisse vergi kaçakçılığına ortak oldu
26 Şubat 2014 - 07:39 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, Credit Suisse'in milyarlarca doların ABD Vergi Dairesi'nden gizlenmesine yardımcı olduğunu söyledi

ABD Senatosu'nun Daimi Araştırma Alt Komitesi'ne göre Credit Suisse Group AG, Amerikalı müşterilerin ABD Vergi Dairesi'nden (IRS) 10 milyar dolar gizlemesine yardım etti. Rakamın daha önce bilinen miktarın iki katı olması dikkat çekti.

Senato Daimi Araştırma Alt Komitesi tarafından hazırlanan raporda, Zürih merkezli bankanın, ABD müşterilerine hizmet veren 1,800 Credit Suisse çalışanının neden olduğu geniş çalı vergi kaçırma olayında hiçbir kıdemli yetkiliyi disipline edememesini eleştirdi. Rapora göre şirket ayrıca yatırımcıları da özel bankacılık biriminin büyümesisi konusunda yanlış yönlendirdi.

Raporda, ABD Adalet Bakanlığı'nın, İsviçre'nin en büyük 2. bankası olan Credit Suisse'in ABD'li müşterilerinin vergileri kaçırmasına yardımcı olup olmadığı soruşturmasında tüm yasal araçlarını kullanmayı başaramadığı belirtildi. Gevşek yaptırımlar Credit Suisse'in savcılara yalnızca 238 hesap sahibinin ismini vermekle yetinmesine neden oldu.

Panele başkanlık eden Michigan eyaleti Demokrat senatörü Carl Levin, "Adalet Bakanlığı, varlığını gizleyen ve vergilerde hile yapan kişilerin adlarını ele geçirmek için sağlam adımlar atmalı. Sam Amca'ya, ABD halkına borçlular. Vergi kaçırmalarının düzenlenmesi, temizlenmesi ve sonuçlarına katlanılması için biraz adalet yeterli" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)