BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse ve BNP Paribas'ya ceza gelebilir----

Credit Suisse ve BNP Paribas'ya ceza gelebilir

Credit Suisse ve BNP Paribas'ya ceza gelebilir
30 Nisan 2014 - 12:48 www.finansgundem.com

Geçmişteki soruşturmalardan farklı olarak yetkililerin iki banka hakkında daha sert kararlar vermesi bekleniyor

Bir süredir inceleme altında olan Credit Suisse Group AG ve BNP Paribas SA'ya ABD'den ceza gelebilir. Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, yetkililer devam eden soruşturmada geçmişe oranla çok daha sert bir yaklaşım sergiliyor.

Credit Suisse hakkında vergi kaçırmada yardım etmek suçlamasıyla 2011'den bu yana cezai soruşturma yürütülüyor. BNP Paribas ise yaptırım kararlarını ihlal ederek yasaklı ülkelerle iş ilişkisi kurduğu gerekçesiyle federal soruşturma altında.

Önceki soruşturmalar takipsizlik kararı ve ertelemelerle sonuçlanmış, bu da Amerikan senatörlerinin yasaları çiğneyen bankalara gereken cezayı vermemeleri gerekçesiyle eleştirilmesine sebep olmuştu.

BNP Paribas hisseleri Paris işelmlerinde iki ayın en çok düşüşünü gösterdi. Şirketten yapılan açıklamada ABD'nin sözde iddialarına karşı verilecek cezayı karşılayabilmek için 1.1 milyar dolardan fazlasına ihtiyaç duyulacağı belirtildi.

Credit Suisse hisseleri ise Zurih işlemlerinde yüzde 0.4 artış gösterirken bankanın yönetcileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındılar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)