BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse SoftBank’a savaş açıyor----

Credit Suisse SoftBank’a savaş açıyor

Credit Suisse SoftBank’a savaş açıyor
27 Aralık 2021 - 13:33 www.finansgundem.com

Credit Suisse, 440 milyon dolarlık yatırım nedeniyle SoftBank’ı suçladı. SoftBank’ın ABD birimine açılan dava, Greensill Capital’ın iflasının ardından ortaya çıkan çatışmayı derinleştirdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse’e ait bir fon, SoftBank Group’u 440 milyon dolarlık değersiz bir yatırım gerçekleştirmesi nedeniyle suçladı. ABD’de açılan davada, değersiz yatırımın, SoftBank tarafından desteklenen bir şirkete finansman sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği iddia etti. Geçtiğimiz hafta ABD’nin Kaliforniya eyaletinde açılan davada, Credit Suisse fonu, SoftBank’ın ABD biriminin mahkemeye katılması çağrısında bulundu.

Dava dosyasında aynı zamanda fonun SoftBank’a İngiltere’de de dava açmaya hazırlandığı söylendi. Bu durum ise bu yılın ilk dönemlerinde iflas eden tedarik zinciri finansmanı şirketi Greensill Capital skandalının ardından ortaya çıkan çatışmayı derinleştirdi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Greensill, şirketlere beklediği ödemeler karşılığında avans kredileri veriyordu.

Şirket kredileri tahvil olarak piyasaya sürüyor ve bu tahviller Credit Suisse’in yönettiği yatırım fonları tarafından satın alınıyordu. Bu şirketlerden bir tanesi de ABD’nin inşaat start-up şirketi Katerra’ydı. Credit Suisse fonu Greensill’in Katerra’ya verdiği 440 milyonluk tahvili satın aldı. Katerra geçtiğimiz yıl finansal güçlükle karşı karşıya kaldığında, Greensill krediyi affa tabi tuttu. SoftBank ise hem Greensill hem de Katerra’ya yatırım yapıyordu.

ABD’de açılan davada Credit Suisse fonu SoftBank’ın, fonu tüm potansiyel getirilerden mahrum bırakan bir anlaşma sağladığını ve fonu durumdan haberdar etmediğini iddia etti. SoftBank sözcüsünden açıklama gelmezken, Credit Suisse sözcüsü de soruları yanıtsız bıraktı. SoftBank, 2020 yılının sonunda Greensill’e yatırım yapmaya başladı. Credit Suisse yöneticileri ise Katerra kredilerinden getiri sağlayabilmeleri için paranın kendi fonlarına gelmesini bekledi.

Bunun yerine para Greensill’in Almanya’daki bankacılık birimine yöneldi. Haziran ayında Wall Street Journal Credit Suisse’in SoftBank’ın kurucusu Masayoshi Son ile kişisel bankacılık ilişkilerine son verdiğini ve şirketin işlemlerine katı kurallar getirdiğini bildirdi.

Binance, Bahreyn Merkez Bankası’ndan onay aldı

 

Goldman Sachs, 2022 Çin para politikasını tahmin etti

 

Bankacılıkta Fintek patlaması olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)