BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse skandalın cezasını çalışanlarına kesti----

Credit Suisse skandalın cezasını çalışanlarına kesti

Credit Suisse skandalın cezasını çalışanlarına kesti
19 Mart 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

Greensill Capital skandalıyla başı dertte olan İsviçre bankası Credit Suisse üst düzey çalışanlarının ikramiye ücretlerini azalttı. Banka, sorumlu personelin ceza alması için bazı ikramiye ödemelerini askıya aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse geçen yıl üst düzey bankacılar için ikramiyeleri %14 azalttı ve banka Greensill Capital ile olan bağlantıları nedeniyle büyüyen krizle mücadele ederken üst düzey yöneticiler için değişken miktarlarda olan maaşları geri almayı düşünüyor.

Financial News'in haberine göre, İsviçre bankası, maddi risk alan çalışanlar olarak bilinen üst düzey personelin ikramiyelerini geçen yıl %14 azalttı ve bu grubun toplam ücreti %12 azalarak 1,6 milyar İsviçre Frankı’na düştü. Bankadan yapılan açıklamada bu düşüşün sebebi, "bildirilen daha düşük sonuçlar bağlamında ve Kovid-19 salgını ve ortaya çıkan ekonomik ortamı dikkate almak” olarak belirtildi. Söz konusu önlemler banka genelinde %7’lik düşüşle 2,9 milyar İsviçre Frankı’na düşürüldüğü bir dönemde geldi.

Banka ayrıca, Greensill Capital destekli tedarik zinciri finans fonları üzerindeki krizin büyümesi sonucunda üst düzey yöneticiler için ikramiyeleri geri almayı düşünüyor. Bu hafta yapılan açıklamada, bankanın firmayla bağlantılı 10 milyar dolar değerinde dört fonu askıya alması ve suçlamalarla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Credit Suisse’in yıllık raporunda, “Tazminat komitesi gelişmeleri yakından izliyor ve soruşturma sonuçlarına dayanarak uygulanacak uygun eylemleri belirleyecek” ifadelerine kullanıldı.

Raporda, “2020 için değişken miktarlardaki tazminatları yeniden gözden geçirebilmemiz ve uygun bir sebep varsa ceza veya ödenen miktarları geri alma uygulamalarını işletebilmemiz için bu konularda yer alan üst düzey çalışanlardan, yönetim kurulu üyelerine kadar tüm çalışanların değişken tazminatlarının ödenmesi askıya alınmıştır" denildi.

Greensill skandalı gölge bankacılığın risklerini gösterdi

 

Fed'den ek kaldıraç oranı değişikliği

 

Avrupa tekrar kapanıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)