BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse´in 11 milyar dolarlık sorunu----

Credit Suisse´in 11 milyar dolarlık sorunu

Credit Suisse´in 11 milyar dolarlık sorunu
19 Şubat 2014 - 15:27 www.finansgundem.com

New York Savcısı mortgage tahvilleri soruşturması kapsamında Credit Suisse´e dava açtı

Credit Suisse´e göre, New York Savcısı Eric Schneirdermann´ın Wall Street bankalarını finansal krize sebep olan mortgage dolandırıcılığı için soruşturma zamanı doldu.

Schneirdermann 2012 yılında, bankanın 2006-2007 arasında ihraç edilen 93.8 milyar dolarlık mortgage destekli menkul kıymetlerde riski tam olarak ifade etmediği iddiası ile mortgage tahvilleri soruşturması kapsamında Credit Suisse´e dava açtı.

Banka Aralık ayında Manhattan hakiminden davanın ve 11.2 milyar dolarlık ceza talebinin kabul edilmemesini istedi. Banka, New York´un bu kadar uzun süre bekleyerek dava açmak için yasal süre olan 3 yılı aştığını iddia ediyor. Eyalet, sürenin altı yıl olduğunu iddia etti.

Banka kazanırsa diğer Wall Street şirketlerine milyarlarca dolar ceza istemeyi planlayan savcı yeni bir engelle karşı karşıya kalacak. New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi hakimi her an karar verebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)