BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse, hedge fon müşterilerini BNP Paribas'ya yönlendiriyor----

Credit Suisse, hedge fon müşterilerini BNP Paribas'ya yönlendiriyor

Credit Suisse, hedge fon müşterilerini BNP Paribas'ya yönlendiriyor
08 Kasım 2021 - 12:28 www.finansgundem.com

Archegos Capital dolayısıyla milyarlarca dolar zarar ettikten hedge fon aracılık birimini kapatma kararı alan Credit Suisse, bu gruptaki müşterilerini BNP Paribas'ya yönlendirecek.


Credit Suisse Group AG ve BNP Paribas SA, İsviçreli Credit Suisse’in hedge fon müşterilerine, bu faaliyetten çıkma kararı almasının ardından, işlemlerini Fransız BNP Paribas’ya taşımalarını tavsiye etmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Credit Suisse, Birincil Hizmetler (hedge fonlara sağlanan hizmetler) ve Türev Takas müşterilerine bu gibi hizmetler için alternatif sağlayıcıları seçmeleri konusunda destek sağlamayı öngören bir tavsiye anlaşması imzaladığını duyurdu. Banka konu hakkında daha fazla detay vermedi.

Credit Suisse, daha istikrarlı bir alan olan varlık yönetim işine daha fazla sermaye ayırma çabaları ile birlikte, Archegos Capital Management’ın batmasından dolayı milyarlarca dolar kaybeden birincil aracılık birimini kapatma kararı almıştı.
Bu adım, Başkan Antonio Horta-Osorio’nun banka yakın tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birini geride bırakmanın yollarını arama çabaları doğrultusunda, banka tarafından geçen hafta duyurulan yeni bir stratejik planın en önemli parçasını oluşturdu.

BNP halihazırda, Deutsche Bank AG’nin 2019 yılında hisse senetleri işlemlerinden çıkış kararının bir parçası olarak, Alman bankasından birincil aracılık işini satın alma işlemini sürdürüyor.

Bu, sadece müşterilerin işlemlerini taşımadan ziyade, varlık ve personel transferlerini de içermesinden dolayı daha kapsamlı bir anlaşma.(Bloomberg)

Credit Suisse, yeniden yapılanmaya gidiyor

 

Credit Suisse’e skandalın bedeli 475 milyon dolar oldu

 

Credit Suisse’ten Greensill mağdurlarına rüşvet gibi teklif

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)