BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse diğer bankaların önünü açacak----

Credit Suisse diğer bankaların önünü açacak

Credit Suisse diğer bankaların önünü açacak
21 Mayıs 2014 - 11:19 www.finansgundem.com

Credit Suisse'in, suçlamaları kabul ettiği dava, diğer İsviçre bankalarının da ABD ile olan anlaşmazlıklarını gidermesinin yolunu açabilir

Credit Suisse'in Amerikalılara vergi kaçırmada yardım ettiği gerekçesiyle ödeyeceği 2.6 milyar dolarlık ceza, diğer İsviçre bankaları için de ABD ile olan anlaşmazlıklarını gidererek yıllar süren belirsizlik ve tıkanıklığı sonlandırmalarının yolunu açıyor.

Anlaşmanın bir "nefes alanı" açtığını söyleyen İsviçre Finans Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf, "Diğer bankalara yönelik de birkaç ay içinde bir çözüm bulunabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Credit Suisse 19 Mayıs'taki offshore vergi davasında rekor düzeyde ceza ödemeye razı olarak, ABD mahkemelerinde son on yılda herhangi bir suçlamayı kabul eden ilk küresel banka oldu. Anlaşma, ABD Adalet Bakanlığı'nın aralarında İsviçre'nin en büyük üçüncü varlık yöneticisi Julius Baer Group'un da bulunduğu ondan fazla İsviçreli şirket üzerinde yürüttüğü yıllar süren incelemeler sonrasında geldi. Zuercher Kantonalbank analistlerinden Andreas Brun'a göre incelemeye tabi tutulan şirketlerin çoğu anlaşmaya yakın duruyor ve birkaç hafta içinde konuyla ilgili sonuç alınması bekleniyor.

Credit Suisse hisseleri dün bankanın CEO'su Brady Dougan'ın gazetecilere hükmün ardından müşteri kaybetmeyeceklerini düşündüğünü açıklaması sonrasında yüzde 3'e varan oranda yükseldi. Hisseler kapanışta yüzde 1 artışla 26.32 İsviçre frangı seviyesindeydi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)