BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse diğer bankalara örnek olacak----

Credit Suisse diğer bankalara örnek olacak

Credit Suisse diğer bankalara örnek olacak
26 Mayıs 2014 - 16:34 www.finansgundem.com

Credit Suisse'in geçen hafta suçunu kabul ederek rekor ceza ödemeye razı gelmesi sonrasında, 13 İsviçre bankası soruşturma riskiyle karşı karşıya...

ABD'nin offshore vergi kaçakçılığıyla mücadelesinde, Credit Suisse Group AG'nin cezalara adeta yeni bir standart getirmesinin ardından 13 İsviçre bankası için soruşturma riski sürüyor.

Julius Baer Group Ltd., Zuercher Kantonalbank ve HSBS Holdings Plc.'nin İsviçre birimi, 19 Mayıs'ta beklenmedik bir adım atıp, Amerikalıların vergi kaçırarak Milli Gelirler İdaresi'ni (IRS) aldatmalarına yardım ettiği suçlamalarını kabul eden Credit Suisse'in durumuna düşmemek için çaba sarfediyor. ABD vergilerden sorumlu başsavcısına göre, bu bankaların kaderini, kanuna aykırı uygulamalarının boyutu ve müfettişlerle işbirliklerinin derecesi belirleyecek.

ABD Başsavcı Yardımcısı Kathryn Keneally, "Uygun cezayı belirlemek için her soruşturmada ayrı ayrı verilere ve şartlara bakacağız. Credit Suisse örneğinden de açıkça görülebileceği gibi işbirliğinin varlığı ya da yokluğu oldukça önemli bir faktör" şeklinde konuştu.

Credit Suisse'in geçen hafta suçunu kabul ederek ödemeye razı geldiği 2.6 milyar dolarlık ceza, 2009 yılından bu yana 100'den fazla kişinin suçlanmasına kadar varan operasyonda bir dönüm noktası oldu. 100'e yakın İsviçre bankası ve 43 bin Amerikalı vergi mükellefi, soruşturmadan kaçınmak için, ABD Adalet Bakanlığı'na başvurarak, vergi kaçakçılığı sürecinin nasıl işlediğini detaylarıyla ortaya koydu. Milli Gelirler İdaresi tarafından toplanan bilgiler, ABD'nin elini 13 bankaya karşı güçlendirdi. İsviçre Finans Bakanı geçen hafta yaptığı açıklamada, Credit Suisse davasının sona ermesiyle, kalan soruşturmaların hız kazanmasının beklendiğini belirtti.

Washington'da vergilerden sorumlu başsavcı yardımcısı olarak görev yapan, eski Milli Gelirler İdaresi komiser yardımcısı Mark Matthews konuya ilişkin, "Görünen o ki, ABD Adalet Bakanlığı'nın, bankanın tamamen harap edilmeden suçu kabul etmeye ikna edilebileceği belli davalara ilişkin bir planı var gibi gözüküyor. Eminim ki bununla karşı karşıya kalan bankalar kolay kolay avunamaz" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)