BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse casusluk krizini çözdü----

Credit Suisse casusluk krizini çözdü

Credit Suisse casusluk krizini çözdü
26 Temmuz 2021 - 12:30 www.finansgundem.com

Eski CEO Tidjane Thiam’ın Credit Suisse ile yollarını ayırmasına neden olan casusluk krizinde taraflar anlaşmaya vardı. Credit Suisse finans dünyasını saran krize ilişkin ‘Konu kapandı’ dese de Finma soruşturması halen devam ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse Group, geçtiğimiz sene bankanın üst kademelerini sarsan casusluk skandalında bankanın eski servet yönetimi birimi başkanı Iqbal Khan ve özel bir dedektiflik firmasıyla anlaşmaya vardığını açıkladı. Casusluk skandalı geçen yıl bankanın CEO’su olan Tidjane Thiam’ın devrilmesine yol açmıştı.

Luxembourg Times’ın haberine göre banka sözcüsünden Pazar günü yapılan açıklamada, “İlişkili olan tüm taraflar anlaşmayı kabul etti ve an itibariyle bu konu kapandı” ifadelerine yer verildi. Banka açıklamasında Khan, eşi ve özel dedektiflik firması Investigo ile de anlaşmaya varıldığı doğrulandı. Açıklamada konuyla ilgili daha fazla detay verilmedi.

Açıklamaya rağmen İsviçreli finansal piyasa değerlendirme kurumu Finma, şirketin gözetim faaliyetleri üzerindeki soruşturmasını devam ettiriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2019 yılında Credit Suisse rakibi olan diğer büyük İsviçre bankası UBS Group’a geçecek olan Khan’ı izlemek üzere transfer öncesinde özel bir dedektif görevlendirdi. Khan transfer konusu ortaya çıkmadan önce Credit Suisse’in gelecekteki potansiyel CEO’su olarak görülüyordu.

İsviçre kenti Zürih’in şehir merkezinde Khan ve özel dedektiflik firması ajanlarının karşı karşıya gelmesi ile ortaya çıkan skandal finans dünyasını sarstı. Zürih savcısı ve bankanın yönetim kurulu üyelerinden soruşturmalar ardı ardına geldi.

Credit Suisse’in söz konusu skandal için taraflarla anlaşmaya varmayı hedeflemesinin asıl amacı bankanın skandallarla dolu geçmişini hafifletmeye çalışması gibi görünüyor. İsviçre bankası Archegos Capital Management ve Greensill Capital skandallarından dolayı birçok üst düzey bankacısını kaybetmişti. Geçen yıl skandalın ardından göreve gelen CEO Antonio Horta-Osoria bankanın işletim birimlerini gözden geçirecekleri yönünde söz verdi.

Credit Suisse ikinci çeyrek bilançosunu 29 Temmuz’da açıklayacak.

Credit Suisse’de skandalın darbeleri bitmiyor

 

Credit Suisse yeni çalışma modelini açıkladı

 

Credit Suisse bu krizi atlatabilecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)