BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCredit Suisse bu krizi atlatabilecek mi?----

Credit Suisse bu krizi atlatabilecek mi?

Credit Suisse bu krizi atlatabilecek mi?
01 Temmuz 2021 - 09:39 www.finansgundem.com

Credit Suisse CEO'su Antonio Horta-Osorio, zor durumdaki kredi kuruluşunun başına geçmesinden bu yana verdiği ilk röportajda, Credit Suisse'in yıl sonuna kadar yeni bir stratejiye karar vermeyi beklediğini bildirdi.

Credit Suisse'in Üst Yönetimi, iflas eden tedarik zinciri finans şirketi Greensill Capital tarafından desteklenen 10 milyar dolarlık fonun çöküşünün hemen ardından, Archegos tarafından yapılan işlemlerle bağlantılı 5 milyar dolardan fazla kaybettikten sonra bir revizyon planı hazırlama baskısı altında.

Eski Lloyds CEO'su olan Horta-Osorio, Nisan ayı sonlarında görevi devraldı.

Horta-Osorio, işteki ilk yedi haftasını - çalışanlarla, İsviçreli politikacılar ve İsviçre, ABD ve İngiliz düzenleyicilerle bir araya geldiği - yoğun olarak nitelendirerek, bankanın kısa vadeli krizleri ortadan kaldıracak ama aynı zamanda onu uzun vadeli konumlandıracak bir yeniden düzenlemeye ihtiyacı olduğunu bildirdi.

SATIŞI GÜNDEME GELEBİLİR

Bu arada, Son aylarda milyarlarca dolar maliyet yaratan finansal skandallarla mücadele eden İsviçre bankası Credit Suisse‘in yönetimi, rakip banka UBS ile birleşme ihtimalinin de olduğu bir yeniden yapılanma planı hazırlamak için baskı altında. Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynağa göre bankanın karıştığı skandallarla boğuşan yöneticiler, bazı yatırımcıların bankanın bölünmesini talep edeceğinden veya düşük hisse senedi fiyatı nedeniyle arzu etmedikleri bir satın alma teklifi ile karşı karşıya kalma ihtimalinden endişe ediyorlar.

FARKLI SEÇENEKLER MASADA

Banka yöneticilerinin değerlendirme süreçleri hakkında bilgi sahibi bir kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada, “Credit Suisse‘in hemen bir şirketle birleşmeye ihtiyacı var… Herhangi bir adım atmazlarsa aktivist hissedarların adım atacağıyla ilgili Zürih’teki endişe giderek büyüyor.” dedi.
İki kaynak, bankanın geri kalanını potansiyel bir birleşmeye hazırlamak için İsviçre’deki bankacılık biriminin ayrı bir şirket olarak ayrılması, yatırım bankacılığı biriminin küçültülmesi veya varlık yönetimi biriminin satılması gibi olasılıkları bazı yöneticilerin görüştüğünü ifade etti.

Üçüncü bir kaynak bankanın ABD’deki yatırım bankası birimini satmasının da bir seçenek olduğunu söyledi.

HSBC Çin krizine yenik düşüyor

 

Binance krizinden kripto yatırımcıları nasıl etkilenecek?

 

Credit Suisse’in yatırımcıları düşen gelirlerden endişeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)