BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse 12 yıllık bankacısını kaptırdı----

Credit Suisse 12 yıllık bankacısını kaptırdı

Credit Suisse 12 yıllık bankacısını kaptırdı
05 Aralık 2022 - 15:20 www.finansgundem.com

Credit Suisse’te istifaların ardı arkası kesilmiyor. İsviçre bankası 2010 yılından bu yana bünyesinde görev yapan ve bankanın kritik bir pozisyon başkanlık eden kıdemli bir yöneticisini ABD’li finans kuruluşu Baird’e kaptırdı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse’de istifa dalgasının sonu gelmiyor. İsviçre bankasının en kıdemli yöneticilerinden birisi daha geçtiğimiz günlerde istifa etti.

Financial News’in haberine göre Credit Suisse’in Sermaye Çözümleri Küresel Başkanı ve Genel Müdürü Jeremy Duskin, ABD merkezli finans firması Robert W. Baird’e transfer oluyor. Duskin orta ölçekli yatırım bankasının ikincil danışmanlık işletmesinin eş başkanı olacak.

Duskin’in LinkedIn profilinde 2010 yılından bu yana Credit Suisse’te çalıştığı bilgisi yer alıyor. Tecübeli bankacının transferi İsviçre bankasındaki istifa dalgasının sonuncusu niteliğinde. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bankanın mali durumuna ilişkin endişeler sadece tecrübeli bankacıların değil genç analistlerin de bankadan ayrılmasına yol açıyor.

Sadece 2021 yılındaki Archegos skandalı sebebiyle 5,5 milyar dolar zarar eden İsviçre bankası bu yılın üçüncü çeyreğinde CEO Ulrich Körner yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girdiğini açıkladı. Bankanın dördüncü çeyrekte yeniden yapılanma harcamalarına bağlı olarak 1,6 milyar dolar zarar göstereceği öngörülüyor. Hem yeniden yapılandırma sürecindeki işten çıkarmalar hem de istifalar sonucu bankadan ayrılmak isteyenler halihazırda İsviçre bankasıyla çoktan ilişiğini kesti.

İkincil anlaşmalar pazarı büyüyor

Duksin’in ayrılışı aynı zamanda ikincil danışmanlık birimi yöneticileri arasında devam eden yetenek savaşlarını da işaret ediyor. Zira özel sermaye fonlarındaki ikinci el hisseler pazarındaki hızlı büyüme daha fazla bankanın ikincil danışmanlık işletmeleri başlatmasına sebep oldu. Wall Street Journal şubat ayında Lincoln International'ın ikincil danışmanlık alanına girebilmek amacıyla UBS genel müdürleri Steve Carre ve Dan Posternak'ı transfer ettiğini duyurmuştu.

Duksin transfer sonrası, bir dönem Goldman Sach’da genel müdürlük yapan Baird İkincil Danışmanlık Başkanı Alexander Mejia ile birlikte görev yapacak. Private Equity International'ın bir raporuna göre, Mejia Baird'e katılmak için bu yılın başlarında Goldman'dan ayrılmıştı.

Credit Suisse’te ise özel fon grubunun küresel eş başkanı David Klein, geçici olarak Duksin'in pozisyonunu üstlenecek.

Sponsor önderliğindeki ikincil anlaşmalar genellikle özel sermaye şirketlerine, portföy şirketlerini tutabilmeleri için daha fazla zaman ve sermaye sağlar. Özel sermaye şirketleri portföylerindeki şirketlerden bir veya daha fazlasını özel olarak inşa edilen fonlara aktarır. Devam fonları olarak adlandırılan bu fonlar sayesinde şirketler yönetimde kalmayı sürdürebilir.

Jefferies verilerine göre 2021’de 68,64 milyar dolar değerinde danışman liderliğindeki devam fonu anlaşması yapıldı. Bu rakam 2020’de 34,8 milyar dolar, 2019’da ise 26,4 milyar dolardı.

Credit Suisse'in son analisti de istifa etti

 

JPMorgan'dan 'Credit Suisse' açıklaması

 

Credit Suisse hisseleri tarihi dip seviyeye geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)